31 Ekim 2014 07:43

Cizrespor’dan Göztepe maçı için açıklama

Cizrespor Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sevinç bir basın açıklaması yaparak Göztepe maçı sonrası Cizrespor hakkında çıkan olumsuz haberleri yalanladı.

Paylaş

Cizrespor Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sevinç bir basın açıklaması yaparak Göztepe maçı sonrası Cizrespor hakkında çıkan olumsuz haberleri yalanladı.

Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) top koşturan ve Şırnak’ın tek temsilcisi olan Cizrespor, 29.10.2014 Salı günü kendi sahasında seyircisinin önünde 2. Lig temsilcisi Göztepe'yi eledi ve büyük bir sürprize imza attı.

Maç sonrası Göztepespor yöneticileri ve bazı futbolcuları buradan gittikten sonra müsabaka hakkında ‘İstiklal Marşı’nı okutmadılar, can güvenliğimiz yoktu’ şeklinde çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. Bunun üzerine Cizrespor Yönetimi de tüm yönetim üyelerini toplayarak bir basın açıklaması düzenledi. Böyle bir şeyin olmadığını söyleyen Cizrespor Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sevinç, mağlubiyetlerini hazmedemedikleri için bu tür iddialara başvurduklarını ifade etti.

‘DERBİDEKİ OLAYLARIN YÜZDE 5’İ YAŞANMADI’

Cizre Şehir Stadı'nda tüm yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Salih Sevinç, “Göztepespor ile Cizre’de bu güzel coğrafyada böylesi güzel bir havada bir müsabaka yaptık. Bana göre gayet fair play içerisinde geçen hem karşı takımın yöneticileri ve futbolcuları olsun hem de Cizrespor’un bütün yöneticileri ve futbolcuları arasında gayet kardeşçe geçen bir müsabaka olmuştur. O gün bu güzel havada yaklaşık 20 bin seyircinin toplanmanın ve onlara bu güzel maçı seyretmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Normal derbi maçlarında diyebilirim ki çıkan olayların belki yüzde 5’i Cizre’de yaşanmamıştır. Ama dün bazı medya kuruluşlarının gazetelerine baktığımızda kendilerine yakışmayan, güzel olmayan tavırlarla, Cizre’ye yakışmayan bazı üsluplarla yazı yazmışlardır. Biz gerçekten bunu tavsif etmiyoruz” dedi.

‘DOĞUDAN BATIYA KÖPRÜ OLMAK İSTİYORUZ’

Salih Sevinç, “Spor anlamında doğudan batıya uzanan bir köprü olmak istiyoruz. İstanbul’daki takımımız Cizre’ye gelip güzel güzel futbolunu oynayacak. Cizre kulübümüz de gidip Trabzon’da, Bursa’da oynayacak, Bursa’da gelip burada oynayacak. Bunun güzelliğini ancak bu şekilde yaşayabileceğiz. Kalkıp Türk kardeşlerimiz ile ve Kürt kardeşlerimiz arasında provokatörlük yapanlara karşıyız” diye konuştu.

‘GÖZTEPE’Yİ ÇİÇEKLERLE KARŞILADIK’

Göztepe yönetici ve futbolcularını çiçeklerle karşıladıklarını aktaran Sevinç, “Göztepespor Havaalanı'na indikten sonra kendi yönetici arkadaşlarımızla kendi arabalarımızla yanlarımıza alıp Cizre stadına getirdik. Burada bütün Cizrespor seyircileri önünde kulüp başkanlarını alkışladılar. Şeref tribünde kendilerine çiçek takdim ettik ve uğurlarken de aynı o şekilde yaptık. İstiklal Marşı okunduğu zaman belgelerde de bu kanıtlıdır, fotoğraflarda da bu vardır. Biz hepimiz o saygı duruşunda ayakta hem Cizrespor yöneticileri olarak hem de Göztepe yöneticileri olarak hepimiz ayaktaydık ve saygımızı burada belirtmiş bulunmaktayız. Kalkıp da bu tür şeyleri iki halkın arasını kışkırtmayı, kışkırtıcı laflar sokmakla bu işler çözülmez. Biz dedik ya spor kardeşliktir. Kardeşlikten yana laflarımızı kullanacağız” sözlerini kullandı.  (SPOR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Sınırdaki infaz girişimi Mecliste

SONRAKİ HABER

Bir şüpheli asker ölümü daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...