30 Ekim 2014 16:54

Yaşatmakta son öldürmekte ilk sıralardayız

52 Sivil toplum kuruluşu ve sivil oluşumun üye olduğu, Kamu Harcamalarını İzleme Platformu’nun yaptığı araştırmaların sonucu oldukça çarpıcı. OECD verilerine göre, 2012 yılında OECD ülkelerinin sosyal koruma harcamalarının GSYH’ye oranı ortalama yüzde 28.1 iken Türkiye’nin sosyal koruma harcamasının GSYH’ye oranı yüzde ise 13.41 ile kısıtlı.

Paylaş

52 kitle örgütü ve sivil oluşumun üye olduğu, Kamu Harcamalarını İzleme Platformu’nun yaptığı araştırmaların sonucu oldukça çarpıcı.

OECD verilerine göre, 2012 yılında OECD ülkelerinin sosyal koruma harcamalarının GSYH’ye oranı ortalama yüzde 28.1 iken Türkiye’nin sosyal koruma harcamasının GSYH’ye oranı yüzde ise 13.41 ile kısıtlı.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre de Türkiye’deki kişi başına sağlık harcamasında artış gözlenmesine rağmen son 7. ülke durumunda olan Türkiye,  2011 yılında dünyada en yüksek askeri harcama yapan 14. ülkeden  2012 yılında 9. ülkeye yükseldi.

İÇ GÜVENLİK HARCAMALARI ARTMIŞ

Yine iç güvenlik harcamalarının artığı ülkemizde en hızlı artış İçişleri Bakanlığı personel harcamalarında ve Gizli hizmet giderlerinde  yaşanıyor. 2011’den sonrası şeffaflığı tartışılan çocuğa yönelik harcamalar da çok düşükken, gençlerin güçlendirilmesine yönelik harcamaların GSYH’ye oranı 2010 yılında yüzde 0.30; 2013 yılında yüzde 0.49 olarak hesaplandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Neyin, kimin hatırı için maden açıldı?

SONRAKİ HABER

Erdoğan’ın sarayı dış basında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...