30 Ekim 2014 16:23

Sorumlular yargılansın, Çalışma Bakanı istifa etsin

Sendikalar Ermenek maden kazasıyla ilgili yaptıkları açıklamalarda sorumluların yargılanmasını Çalışma Bakanının istifasını istedi

Paylaş

DİSK/Gıda-İş Genel Sekreteri Seyit Aslan, AKP Hükümetinin işçi sağlığı ve güvenliğini hiçe sayan, kâr hırsını her şeyin önüne koyan özelleştirme ve taşeronlaştırma uygulamalarının sonucunun bir kez daha Ermenek’te görüldüğünü belirtti. Bu facianın sorumlusunun AKP hükümeti ve patronlar olduğuna dikkat çeken Aslan, “Kârın ve üretimin sürekliliğini işçinin sağlığının önüne koyan, İş Sağlığı ve Güvenliğini hiçe sayan, denetimleri yapmayan, etkili yaptırımlar uygulamayan AKP Hükümeti bir kez daha madenlerdeki cinayetlere sorumlu aramaya başladı. Yandaş medyanın bu günkü man-şetleri sorumluluktan sıyrılma çabaları olduğunu görüyoruz” dedi. Aslan Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in derhal istifa etmesini ve sorumluların yargılanmasını talep etti.

YENİ TÜRKİYE!

DERİTEKS Sendikası Yönetim Kurulu da yaptığı açıklamayla iş cinayetlerine ve bunu engellemeyen hükümete tepki gösterdi. “Teftişlerde yapılan incelemelerde eksikliklerine rağmen kapatılmayan maden ocağı, maden işletmecisi tarafından alınmayan tedbirler göz göre göre yeni bir faciaya daha davetiye çıkardı. ‘Yeni Türkiye’ fotoğrafında işçiler ölmeye, sorumlular ise hesap vermekten kaçmaya devam ediyor” denilen açıklamada, daha önceki iş cinayetlerinden sonra açılan davaların hepsinin göstermelik kaldığına dikkat çekildi. Açıklamada, Karaman’daki ihmaller zincirinin ortaya çıkarılması, sorumluların hesap vermesi istendi.

SES’ten yapılan açıklamada “Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak, iş güvencesinden yoksun, esnek ve kuralsız çalıştırma biçimi olan taşeron çalışmaya karşı bir daha ölümler yaşanmasın diye mücadele edeceğiz” dendi.

Kristal-İş Sendikasından yapılan açıklamada da “’Sorumluları tespit edilecek’ gibi açıklamalara artık karnımız tok. Yaşanan kazaların, işçi ölümlerinin sorumluları sizlersiniz. Sorumluları tespit etmek istiyorsanız aynaya bakmanız yeterli olur dendi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Oflu Hoca’nın Şifresi

SONRAKİ HABER

Sorumluyu yakınında ara

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...