30 Ekim 2014 13:34

Validebağ’dan medya tepkisi

İstanbul Kent Savunması, Validebağ direnişiyle ilgili medyada çıkan “Validebağ’da uzlaşma” haberlerine tepki gösterdi.

Paylaş

İstanbul Kent Savunması, Validebağ direnişiyle ilgili medyada çıkan “Validebağ’da uzlaşma” haberlerine tepki gösterdi.

Önceki gün aynı zamanda semt sakinlerinden olan eski belediye başkanı Ali Müfit Gürtuna, Validebağ’da devam eden cami inşaatı hakkında İstanbul 7. İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı Üsküdar Belediyesine ulaşana kadar inşaatın durdurulacağı ve mahalledeki polis ablukasına son verileceği sözünün verildiğini duyurdu. Eylemin ardından Hürriyet Gazetesi, Üsküdar Belediye Başkanı tarafından yapılan açıklamaya dayanarak, “Validebağ’da uzlaşma” haberi yayınlandı. Söz konusu haberin yanıltıcı olduğunu söyleyen İstanbul Kent Savunması, belediye başkanıyla yapılan toplantıya Validebağ Gönüllüleri’nin katılmadığını ifade ederek, “Haberin Radikal gazetesindeki versiyonunda yer alan ‘Tarafların, mahalleye dışarıdan eylemcilerin gelmesi üzerine masaya oturdukları belirtildi’ ifadeleri Validebağ direnişçilerini “mahalle sakinleri/dışarıdan gelenler” biçiminde bölmeye yönelik kasıtlı bir ifadedir. Günlerdir mahkeme kararlarını uygulamayarak ve karara uyulmasını isteyen yurttaşlara karşı şiddete başvurmaktan kaçınmayarak suç işleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, direnişin 9. gününde mahkeme kararına uyacağını nihayet söylemek zorunda kalmıştır. Ancak bu ne bir uzlaşma, ne de bir lütuftur” denildi.
Yaşam savunucularının inşaat alanı önündeki nöbeti ise sürüyor.

(HABER MERKEZİ)

TUNCEL KORUYU MECLİSE TAŞIDI

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye Validebağ Korusu’nu sordu. Tuncel şu soruların cevaplanmasını istedi:

* 1. derecede doğal sit alanı olan Validebağ Korusu’nda yapılması planlanan bir proje var mıdır? Varsa bu projenin içeriği nedir? Bu proje yapımına dair Kent Meclisinden çıkmış karar nedir?

* 1. derece sit alanı olan Validebağ Korusu’na 15 Ekim’de inşaat araçlarının gitmesinin gerekçesi nedir? İnşaata ve imara kapalı olan sit alanında inşaat çalışmaları hangi yasal dayanağa göre yapılmıştır?

*  Mahalle sakinlerinin korunun ve korunun içerisinde bulunan Adile Sultan Kasrı gibi yerlerin yok edileceğine dair endişesi ve demokratik tepkisine rağmen korunun imara açılması yönündeki ısrarın gerekçesi nedir?

 

ÖNCEKİ HABER

Yargı özel hastanelerde el izi taramasına ‘dur’ dedi

SONRAKİ HABER

IŞİD yüzlerce mahkumu infaz etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...