30 Ekim 2014 11:47

Çukurca’da gerginlik: 4 yaralı

Çukurca'nın Çığlı (Aşutê) köyünde kaçakçılık yaptıkları iddiasıyla bir aracın durdurulması ile yaşanan tartışmada bir astsubay, 3 yurttaş yaralandı.

Paylaş

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı (Aşutê) köyünü dün sabahın erken saatlerinde zırhlı araçlar ve TOMA’larla ablukaya alan yüzlerce asker, Çukurca Cumhuriyet Başsavcılığının kararını gerekçe göstererek bazı evlerde arama yapmak istedi. Dün Mila Sor yolunda askerlerin kaçakçılık yapan bir minibüse el koyması esnasında çıkan tartışmada bir askerin yaralanması üzerine düzenlenen baskında, köy sakinleri askerlere tepki gösterdi. Çıkan gerginlikte askerler gaz bombası ve tazyikli su ile yurttaşlara müdahalede bulundu. Müdahalede askerler plastik merminin yanı sıra gerçek mermiler de kullandı. Köy sakinleri ise askerlere taşlarla karşılık verdi.

Çukurca Belediyesi Eş Başkanları Hîlal Demîr ve Servet Tunç’un köye gelerek askerlerle görüşmesi ile olaylar sona erdi. Olaylarda atılan gaz bombası ve plastik mermilerle yaralanan Murat Edîş ve Samî Edîş adlı iki yurttaş gözaltına alındı. Murat Ediş’in rahatsızlığına dair sağlık raporu bulunduğu da öğrenildi. Gözaltına alınanlar Çığlı Jandarma Karakoluna götürüldü.
Öte yandan Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise dün akşam yaşanan olayda bir astsubayın yaralandığı, 3 kişinin ise gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanların, Selim Ecer, Murat Kaçar ve Müdür Kaçar isimli yurttaşlar olduğu öğrenildi. (HAKKARİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Maden, neyin ve kimin hatırı için açıldı?

SONRAKİ HABER

Komşu madende de su baskını yaşanmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...