30 Ekim 2014 08:29

'Ne kadar Peşmerge gerekiyorsa göndeririz'

Irak Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Kobanê için ne kadar Peşmerge gerekiyorsa göndermeye hazır olduklarını duyurdu.

Paylaş

Irak Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Kobanê için ne kadar Peşmerge gerekiyorsa göndermeye hazır olduklarını duyurdu. Barzani'nin konuyla ilgili açıklaması başkanlık resmi internet sitesinde yayınlandı. Açıklamasında IŞİD'i kastederek "terörist grupların uyguladığı şiddetin kaynağının din olmadığını" söyleyen Mesud Barzani, Kürtlere karşı ırkçı bir saldırıyla karşı karşıya olduklarını dile getirdi.

Barzani açıklamasında; "Kobanê'ye saldırı düzenlendiği ilk andan itibaren bölgeye yardım göndermek istedik. Ancak Kobanê'nin coğrafi yapısı ve terörist gruplar tarafından kuşatılması yardımları imkansız hale getirdi" dedi.

Bu konuda ABD yetkilileri ile uzun görüşmeler yaptığını belirten Barzani, "Kobanê'ye Peşmerge güçlerini göndermemiz için tüm dostlarımızla iletişime geçtik. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry beni arayarak, Türk yetkililerini ikna etmeye çalıştığını söyledi. Biz de hem ABD hem de Türk yetkilileri ile defalarca konuyu görüştük. Çünkü, ABD ve Türkiye'nin onayını almadan Peşmerge'yi bölgeye göndermemiz imkansızdı."

Demokrat Birlik Partisi(PYD) yetkilileriyle yaptığı görüşmelere de değinen Barzani:"PYD, Kobanê'nin koruması için Peşmerge güçlerine ihtiyaç duymadıklarını, sadece ağır silah sıkıntısını çektiklerini söyledi. Biz de onların isteği üzerine sadece ağır silahları taşıyan ve kullanmasında yardımcı olacak Peşmerge güçlerini gönderdik. Umarım Kobanê'nin korumasında katkıda bulunurlar." (Erbil/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Kobanê'ye geçen peşmerge grubu Suruç'a döndü

SONRAKİ HABER

Salih Yiğit'i binler uğurladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...