30 Ekim 2014 07:14

Uğur Kurt davasında yeni gelişme

Okmeydanı Cemevi avlusunda Uğur Kurt'tu katleden polis hakkında açılan davanın dosyası, Asliye Ceza Mahkemesi'nden Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Paylaş

Okmeydanı Cemevi avlusunda Uğur Kurt'u katleden polis hakkında açılan davanın dosyası, Asliye Ceza Mahkemesi'nden Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Berkin Elvan için yapılan eyleme polis müdahalesinde Okmeydanı Cemevi avlusunda polis kurşunuyla katledilen Uğur Kurt'un ölümüyle ilgili açılan davada yeni gelişme yaşandı. Davaya bakan Asliye Ceza Mahkemesi, Kurt'u katleden polis hakkındaki "taksirle adam öldürme" suçunu yetersiz bularak dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme suçun, 20 ila 25 yıl arası hapis cezası öngören "Olası kastla adam öldürme" olduğunu belirtti.

22 Mayıs'ta Okmeydanı'nda Berkin Elvan için yapılan eyleme polis saldırısı sırasında Cemevi avlusunda bir yakının taziyesi için beklediği sırada vurulan Kurt'un ölümüyle ilgili olay yeri keşfi olayın üzerinden 106 gün geçmesinin ardından yapılmıştı. Daha önce ifadesi alınan sanık polis S.K. ise ifadesinde "Ateş ettiğim esnada civarda sivil kimse görmediğim gibi beni uyaran, bana seslenen kimse de olmadı" diyerek "sıkma" seslerini duymadığını ileri sürmüştü. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Ermenek'te işçiler dinamit üstünde!

SONRAKİ HABER

Váis eleştirinin etiğini anlatacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...