26 Ekim 2014 13:27

HDP hükümetin partilerine yönelik açıklamalarına cevap verdi

Hükümetin kendilerine karşı yürüttükleri siyasi linçten vazgeçmesi gerektiğini belirten HDP, hükümetin IŞİD değil HDP karşıtı koalisyon peşinde olduğunu söyledi.

Paylaş

Hükümetin kendilerine karşı yürüttükleri siyasi linçten vazgeçmesi gerektiğini belirten HDP, hükümetin IŞİD değil HDP karşıtı koalisyon peşinde olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) hükümetin partilerine ve Kobanê'ye yönelik açıklamalarına ilişkin yazılı açıklama ile cevap verdi. Tüm destek ve arzularına rağmen IŞİD'in Kobane'yi düşüremediğini, oradaki halk direnişinin kırılamadığına değinen HDP, AKP Hükümetinin zorlanarak da olsa bunu görmeye başladığını ve hıncını HDP'den almanın peşinde olduğunu söyledi.

Hükümetin dört bir koldan, medyasıyla, emrindeki devlet gücüyle HDP'ye saldırdığına değinilen açıklamada, HDP, "AKP, özellikle yaklaşan genel seçimlere doğru, ırkçılık ve milliyetçiliği daha da tırmandırarak oy kaybını engellemeye çalışıyor. Bunu da HDP'ye karşı siyasi linç kampanyasını örgütleyerek gerçekleştirmeyi hedefliyor" denildi.

Hükümetin çözüm sürecini bir kenara bırakıp kendilerini hedef aldığına değinen HDP Hükümete şu soruyu yöneltti: "Sizin yol haritanızda HDP'ye saldırmak mı, çözüm adımları atmak mı var?." Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerine tepki gösterilen açıklamada, "Siyasi nezaket sınırlarını ve haddini aşarak Eş Genel Başkanımıza dil uzatıyor ve 'utanmazlar' ifadesini kullanarak, siyasi seviyesini ortaya koyuyor" ifadelerine yer verildi.
Bülent Arınç'ın 2 yıl önce Gülten Kışanak ile ilgili "Bugüne kadar hala Meclis'te bulunan bir kadın BDP'li vekile çok kızdım. Hatta beddua ettim. Ama, BDP'li vekilin Diyarbakır Cezaevi'nde yaşadıklarını öğrendikten sonra ona kızmaktan vazgeçtim. 17 yaşında genç bir kız iken Diyarbakır Cezaevi'nde o kadar ahlaksızca işkenceye maruz kalmış ki, o kadar kendisini zorlamışlar ki, ben de aklıma gelse dağa çıkardım" sözlerini hatırlatan HDP Arınç'ın iki yüzlü siyaset uyguladığına vurgu yapıldı.

Hükümeti bir kez daha kendilerine yönelik sürdürdüğü siyasi linç kampanyasından vazgeçmeye çağıran HDP, "Bu dil ne demokrasiye ne de çözüme ve barışa hizmet eder. HDP'ye her gün vurarak, hakaret ederek, Eş Genel Başkanımızı hedef göstererek hiçbir yere varamazsınız" dedi.

Basın ve medyaya da sorumlu bir dil kullanılması uyarısı yapılan açıklamada devamla şunlara yer verildi: "IŞİD'in ve Hizbulkontra'nın sözcüsü gibi hareket ederek tetikçilik yapan, herkesin yakından tanıdığı malum karanlık yayın organı ve onun ipini tutanlar da şunu iyi bilsin ki, özlediğiniz ve hayalini kurduğunuz karanlık ortam için yaptığınız hesaplar ve planlar tutmayacak, provokasyonlarınız yaşam bulmayacak. Halkların kardeşliğini bozmak için yaymaya çalıştıklarınız sadece sizi zehirleyecek."

 

ÖNCEKİ HABER

Altta kalanın canının çıktığı dünyayı resmetme çabasındayım

SONRAKİ HABER

‘Oysa hayattayız hepimiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...