25 Ekim 2014 16:15

KCK: AKP’nin Rojava politikası değişmedi

KCK Yürütme Konseyi Eş başkanlığı, Kobanê direnişinin 40. günü nedeniyle açıklama yaptı. Açıklamada, AKP Hükümetinin Rojava ve Kobanê direnişine karşı olumsuz politikalardan vazgeçmediğini belirtildi.

Paylaş

KCK Yürütme Konseyi Eş başkanlığı, Kobanê direnişinin 40. günü nedeniyle açıklama yaptı. Açıklamada, AKP Hükümetinin Rojava ve Kobanê direnişine karşı olumsuz politikalardan vazgeçmediğini belirterek IŞİD’e verilen desteğin de sürdüğü ifade edildi. KCK, AKP’nin Ortadoğu ve Rojava politikasının çöktüğünü de ifade ederek Türkiye’de ise siyasi soykırım operasyonlarına karşı direnişin geliştireceğini duyurdu.

Kobanê direnişinin demokrasi ve özgürlük için mücadele eden tüm halklara büyük bir güç ve moral kaynağı olduğu belirtilen açıklamada, “Bu temelde yürütülecek birlikte mücadele Kürt Ulusal Birliğinin ve Ulusal Kongrenin gerçekleşmesine de hizmet edecektir” denildi.

AKP Hükümetinin, KCK operasyonlarını farklı bir örtü altında sürdürerek gerilim ve çatışma ortamını canlı tutmak istediği belirtilen açıklamada şunlar dile getirildi: “Anlaşılıyor ki geçmişte KCK operasyonları yaparken ileri sürdükleri gerekçelerle bu tutuklamalar yapılmaktadır. Bu yaklaşım geçmişteki KCK operasyonlarının da AKP lideri ve hükümetinin kararı ve iradesiyle gerçekleştiğini ortaya koymaktadır. Bu tutum karşısında sadece Kürt halkı değil, tüm demokrasi güçleri mücadele vermeli, AKP’nin antidemokratik politikalarını etkisizleştirerek Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun demokratik siyasal çözümünün önünü açmalıdır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gaziemir Belediyesi'nde işten çıkarma

SONRAKİ HABER

Trabzonsporlu YPG'li toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa