25 Ekim 2014 15:36

Formasyon isyanı sürüyor

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin salı gününden beri yapılan formasyon kontenjanı eylemi sürüyor. Formasyon haklarının engellenemeyeceğini söyleyen öğrenciler cuma günü, Rektör Yardımcısı Hasret Çomak ve Eğitim Fakültesi Dekanı Cevat Celep ile görüşerek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Paylaş

Eğitim fakültesi önünde “Formasyon hakkımız engellenemez” ve “Emek bizim formasyon bizim” sloganları atarak bir araya gelen formasyon mağduru öğrenciler, KOÜ’de açılan 600 kişilik formasyon kontenjanının yetersizliğine karşı çıkarak eylem yaptıklarını dile getirdiler. Mağduriyetlerinin giderilmemesi durumunda, eylemlerini sonlandırmayacaklarını dile getiren öğrenciler, YÖK’ün uygulamalarından şikayetçi durumda.

YÖK BİZİMLE OYNAMASIN!

Türk Dili ve Edebiyatı son sınıf öğrencisi olan Enisa Gökçe, geçtiğimiz yıllarda önüne gelen herkesin şartsız koşulsuz formasyon alabildiğine değinerek bu haksızlığın giderilmesi için eylemler gerçekleştirdiklerini vurguladı. Önceki yıllar 2.08 ortalamayla formasyon alınabilirken, bu sene 2.80 ile formasyon alamadıklarını ifade eden Gökçe, “Bunun için hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz. Bizim kaderimizle oynayan YÖK, bizi resmen deneme tahtasına çevirdi. Okusak mı, okumasak mı diye düşünmeden edemiyoruz. YÖK, bizden bu ülke için yararlı bir şey bekliyorsa bizimle oyun oynamasın” dedi.

Türk Dili ve Edebiyatı son sınıf öğrencisi olan Melek Kahraman, kendilerinin formasyon alabilmeleri için önlerine engellerin konulduğunu ifade etti.

Not ortalamasının yanı sıra bir de kontenjan engeline takıldıklarını belirten Kahraman, “Benim not ortalamam formasyon alabilecek seviyede ama ben bugün arkadaşlarımın yanında olarak onların da hakkını savunuyorum” dedi.

MUĞLAKLIĞA TEPKİ

Eylemler düzenlemelerinden üniversite yönetiminin rahatsız olduğunu belirten Türk Dili ve Edebiyatı son sınıf öğrencisi olan Gökhan Ercan ise, YÖK’ün ve üniversite yönetiminin kendilerini tatmin edici açıklamalarda bulunmadığını söyledi. Her şeyin muallak bir durumda olduğunu belirten Ercan, “Biz bu okula dört senemizi verdik. Sonucunda bir muallaklık içerisinde kalmış durumdayız. Biz eğitimci olmak istiyoruz fakat önümüze engeller çıkarıyorlar. Tamamen plansızlıktan oluşan bir durum sonrası, yüzlerce insanı mağdur ettiler. Biz bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rojavalı kadınlardan dayanışma çağrısı

SONRAKİ HABER

'Ateist ve komünist öğretmenlerin defterini dürün' dememiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...