24 Ekim 2014 17:10

Meteorolojiden Marmara ve Ege'de afet uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi'nde sel ve su baskınına sebep olabilecek yağışların beklendiğini açıkladı.

Meteorolojiden Marmara ve Ege\'de afet uyarısı
Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi'nde sel ve su baskınına sebep olabilecek yağışların beklendiğini açıkladı.

Bu gece saatlerinden itibaren şiddetini artıracak beklenen yağışların, yarın Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzeyinde yerel olarak metrekareye 76-100 kilogram arasında olacağı belirtildi. Yarın Muğla civarında da metrekareye 76-100 kilogram arasında yağış beklendiği açıklandı.

MARMARİS GÖLE DÖNDÜ

Yağışlar ilk olarak Marmaris'i vurdu. 20 dakikalık sağanak yağışla göle dönen kapalı çarşıdan turistler eşlerini ve çocuklarını sırtına alarak çıkabildi. İlçedeki cadde ve sokaklar suyla dolup taştı. Bazı karayollarında yumuşayan zeminden yola düşen küçük kaya parçaları ulaşımı aksattı. Karacasöğüt Mahallesi'nde sebze seraları ile arı kovanlarının sular altında kaldığı, arıların telef olduğu belirtildi.

İlçede bugün saat 16.00 sıralarında başlayan ve 20 dakika süren sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Suyla dolan Marmaris-Turunç, Marmaris-Datça ve Marmaris-İçmeler karayollarında yumuşayan zeminden yola düşen küçük kaya parçaları ulaşımın aksamasına neden oldu.



SERALAR SULAR ALTINDA KALDI

Ekipler kaya parçalarını temizlerken ulaşım kontrollü verildi. Yağış nedeniyle ilçe merkezinde bulunan Kapalı Çarşı da göle döndü. Alışveriş yapan yabancı turistler ve vatandaşlar, ayakkabılarını çıkartarak ellerinde cep telefonlarıyla çekim yapıp çarşıyı yürüdü. Bazı turistlerin eşlerini ve çocuklarını sırtına alarak çarşıdan çıkmaya çalışması ilginç görüntüler oluşturdu. Esnaf, dükkanına ve çarşının yolunu temizlemek için süpürgeyle suları çekmeye çalıştı. Karacasöğüt Mahallesi'nde sebze seralarının sular altında kaldığı, buradaki arı kovanlarının telef olduğu ve bazı evlerde su baskını yaşandığı belirtildi.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ilçeye metrekareye 67 kilogram yağış düştüğünü belirtti. Ayrıca ilçede 13 maddi hasarlı trafik kazası nedeniyle ana caddelerde trafik akışı durdu.


MARMARA'DAKİ 5 İLDE METREKARAYE 76-100 KG YAĞIŞ BEKLENİYOR

Akşam saatleri itibariyle Marmara'nın güneyinde başlayacak olan yağışların, bu gece saatlerinden itibaren şiddetini artıracağı ve yarın Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzeyinde yerel olarak metrekareye 76-100 kilogram arasında olacağı belirtildi. Yağışların İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale de yerel olarak kuvvetli olacağının beklendiği açıkladı.

PAZARTESİ GECESİ REKOR YAĞIŞLAR BEKLENİYOR

Pazar günü ise bölge genelinde devam edecek olan yağışların İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ'ın doğusunda, Pazartesi günü ise İstanbul'un Anadolu Yakası, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da kuvvetli olmasının beklendiği, Pazartesi gece saatlerinde ise bu bölgelere yerel olarak metrekareye toplam olarak 100-200 kilogram civarında yağış düşmesi beklendiğini açıklandı.

MUĞLA'DA YARIN ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Akşam saatleri itibariyle İzmir, Aydın ve Muğla'nın kıyısında etkisini artıracak yağışların; yarın İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya'da yerel olarak kuvvetli olacağı metrekareye 21-50 kilogram yağış düşeceği belirtildi. Ayrıca yarın Muğla civarlarına metrekareye 76-100 kilogram arasında yağış olmasının beklendiği belirtildi.

VATANDAŞLARIN DİKKATLİ OLMASI İSTENDİ

Yaşanabilecek sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

YALOVA'YA 1981 YILINDA METREKAREYE 181.9 KG YAĞIŞ


Meteoroloji'nin Pazartesi gece saatlerinde İstanbul'un Anadolu Yakası, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak metrekareye toplam 100-200 kilogram civarında yağış düşmesinin beklendiğini açıkladı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Bu ülkeyi ağaç ağaç savunacağız’

SONRAKİ HABER

Termik santraller yaşamı tehdit ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...