24 Ekim 2014 16:31

Danone işçileri: Asıl yetki örgütlülüktür

Danone Lüleburgaz fabrikasında çalışan DİSK/Gıda-İş üyesi işçiler, patronun toplusözleşme taslağına yanıt vermemesini, İstanbul’daki şirket binası önünde protesto etti.

Danone işçileri: Asıl yetki örgütlülüktür
Paylaş

Danone Lüleburgaz fabrikasında çalışan DİSK/Gıda-İş üyesi işçiler, patronun toplusözleşme taslağına yanıt vermemesini, İstanbul’daki şirket binası önünde protesto etti. Danone’de işçilerin yüzde 90’ı Gıda-İş sendikasına üye olmuş ve patronu masaya oturmaya çağırmış, ancak patron sendika ile görüşmeyi kabul etmemişti.

İşçiler adına şirket binası önünde konuşan Gıda-İş Esenyurt Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer; “İşveren ve vekilleri yasalara saygılı olduklarını söylüyor. ‘Yetkinizi alın, sözleşmenizi yapalım’ diyorlar. Şu çok açık; Danone Lüleburgaz fabrikasında çalışan işçi arkadaşların tamamına yakını sendikamıza üye olmuştur. Açıkça söylüyoruz, Danone-Tikveşli işçileri tek vücut olarak sendikamıza yetkiyi vermişlerdir. Esas yetki budur” diye konuştu.

Kızılyer açıklamasında ayrıca şunları söyledi: “Barajların, mahkeme kararlarının nasıl bir yol olduğunu Danone işçisi iyi bilir. Daha önce üyesi oldukları sendikanın yasal oyunlarının ceremesini hâlâ çekiyorlar. Gelin bu sese kulak verin, yürüyüşümüzün ciddiyetini idrak edin, görüşme talebimizi görmezden gelmeyin. Yoksa üretimden gelen güç de dahil olmak üzere uluslararası kardeş sendikalarla mücadelemizi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Doğan Medya’da işten çıkarma

SONRAKİ HABER

Reytingi zayıf olan affedilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...