24 Ekim 2014 11:29

Kağızman'da 3 HPG'linin infaz edildiği iddiası!

Kağızman'da bir araç içinde seyir halinde bulunan 3 HPG'linin özel harekat polislerince infaz edildiği iddia edildi.

Kağızman\'da 3 HPG\'linin infaz edildiği iddiası!
Paylaş

Kağızman'da bir araç içinde seyir halinde bulunan 3 HPG'linin  özel harekat polislerince infaz edildiği iddia edildi.

DİHA’Nın haberine göre Kars'ın Kağızman ilçesinde dün akşam saat 23.00 sularında Erzurum yolunun 10'uncu kilometresindeki Altıngedik konutları yakınlarında içinde HPG'lilerin bulunduğu bir araca özel harekat polisleri tarafından açılan ateşte 3 HPG'linin yaşamını yitirdiği, cenazelerin Erzurum Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldığı öne sürüldü. Yerel kaynaklar, Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül'ün yaptığı açıklamada, "Özel bir şirkete ait Tuzla mevkisindeki hidroelektrik santraline saldırıldı. Olayı ihbar alarak santralin bulunduğu bölgeye giden özel hareket ekiplerine ateş açılması üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, 3 PKK'lı öldürüldü" iddiasını yalanladı.

Yerel kaynaklara göre; HES binasına yaklaşık bir hafta önce saldırı oldu, dün akşam herhangi bir saldırı gerçekleşmedi. Yine infazın yaşandığı Altıngedik konutları mevkisi, Kaymakam'ın iddia ettiği HES'e uzak bir mesafede yer alıyor. Yerel kaynaklar, HPG'lilerin bir noktadan başka bir noktaya araçla intikali esnasında pusu kuran polislerin aracı taradığını, açılan ateş sonucu 3 HPG'linin yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Öte yandan olayın ardından ilçe merkezine çok sayıda asker ve polis takviye edilirken, ağır silahları ile çarşı merkezinde dolaşan polislerin halkı tahrik etmeye çalıştığı öne sürüldü. (KARS)
 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Üniversitesi\'nde IŞİD yanlıları yine saldırdı

SONRAKİ HABER

Ermenilere iade edilen arazi park alanına çevrildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...