24 Ekim 2014 11:10

İstanbul Üniversitesi'nde IŞİD yanlıları yine saldırdı

İstanbul Üniversitesi'nde özel güvenlik ve polis gözetiminde IŞİD yanlısı grupların öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıda çok sayıda öğrenci yaralanırken, polis saldırıya uğrayan öğrencilerden 10'ununu gözaltına aldı.

İstanbul Üniversitesi\'nde IŞİD yanlıları yine saldırdı
Paylaş

İstanbul Üniversitesi'nde özel güvenlik ve polis gözetiminde IŞİD yanlısı grupların öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıda çok sayıda öğrenci yaralanırken, polis saldırıya uğrayan öğrencilerden 10'ununu gözaltına aldı. Toplam 17 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Üniversitesi'nde, IŞİD yanlısı grupların saldırıları devam ediyor. Sabah saatlerinde IŞİD yanlısı grup yine fakülteye girerek devrimci, Kürt, sosyalist öğrencilere saldırdı. Saldırıya karşı direnen öğrencilere ise polis müdahale etti. Hem polis müdahalesinde hem de IŞİD yanlısı grupların saldırısında birçok öğrencinin yaralandığı belirtilirken, polis yine devrimci, sosyalist Kürt öğrencilerden 10'unu gözaltına aldı.

Polisin gözaltına aldığı IŞİD yanlısı grup ise gözaltına alınırken "Yaşasın Müslüman öğrenciler", "Bizler Müslüman öğrencileriz, Müslüman öğrencilere edilen hakaret cevapsız kalmayacak" ve "Bizler Müslüman öğrencileriz, bunlar İslam'a ve Müslümanlığa hakaret ettiği için gerekli karşılığı veriyoruz" diye bağırdı.

Gözaltına alınan öğrencilerin Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolüne götürüldü.

YARALI ÖĞRENCİLER GÖZALTINDA

Polis tarafından gözaltına alınan 12 öğrenci, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'ye götürüldü. Gözaltı sürecini takip eden Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi avukat Aslan Orman gözaltı işlemlerinin hala başlamadığını ve hala gözaltındaki öğrencilerle görüştürülmediklerini söyledi.

Orman, gözaltındaki öğrencilerden Zeynel Şimşek'in IŞİD yanlısı grupların saldırısında başına aldığı darbelerden dolayı yaralandığını ve başında 6 dikiş olduğunu yine saldırıda yaralanan bir diğer öğrenci Celal Koşar'ın da yaralı halde hala gözaltında tutulduğunu söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İhmal, bir işçinin canına mal oldu

SONRAKİ HABER

Kağızman\'da 3 HPG\'linin infaz edildiği iddiası!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...