24 Ekim 2014 06:00

Cumartesi annelerinin 500. hafta eylemine çağrı

Cumartesi Annelerinin 1995 yılında başlayan adalet mücadelesi 25 Ekim Cumartesi (yarın) günü 500. haftaya ulaşacak. Barış için Akademisyenler Girişimi 25 Ekim Cumartesi günü 500’üncüsü gerçekleşecek Cumartesi Anneleri eylemine çağrı yaptı.

Cumartesi annelerinin 500. hafta eylemine çağrı
Paylaş

Cumartesi Annelerinin 1995 yılında başlayan adalet mücadelesi 25 Ekim Cumartesi (yarın) günü 500. haftaya ulaşacak. Barış için Akademisyenler Girişimi 25 Ekim Cumartesi günü 500’üncüsü gerçekleşecek Cumartesi Anneleri eylemine çağrı yaptı. 150’yi aşkın akademisyenin içinde bulunduğu Barış için Akademisyenler Girişimi, dün konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Tüm bu zaman zarfında (500 hafta boyunca) Cumartesi Anneleri Şili’de, Arjantin’de, Sri Lanka’da kayıplarını arayanlara seslerini duyurup onlarla dayanışırken, ne geçmişteki siyasi iktidarlar, ne de bugünkü siyasi iktidar, yüzlerce insanın kaybettirilmesinden sorumlu kişileri etkin bir şekilde soruşturmadı, cezalandırmadı ve yetmiyormuş gibi bu kişilerin mesleki ‘kariyerlerini’ kimi zaman büyük terfilerle sürdürmelerine olanak sundu” denildi.   

‘KELİMELERİMİZDE YAŞAYACAKLAR’

Faillerin kim olduğu kamuoyu tarafından bilinmesine ve bazı faillerin itirafta bulunmasına rağmen, işlenen insanlık suçunun  cezasız kaldığına vurgu yapılan açıklamaya şöyle devam edildi: “Biz, Barış İçin Akademisyenler olarak, bütün bunları görüyoruz, takip ediyoruz ve takip etmeye devam edeceğiz.  Bununla da kalmayıp Cumartesi Anneleri’nin davasını başta derslerimiz olmak üzere bulunduğumuz her ortamda dile getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz. Devletin kaybettirdiklerini kelimelerimizde yaşatmaya,kaybettirilenlerin yaşamlarını, hikayelerini öğrencilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz.”

Girişim son olarak, tüm akademisyenleri, başta Cumartesi Anneleri olmak üzere devletin hedefi olmuş tüm kesimlerin yanında olmaya ve mücadelelerine güç katmaya çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hasarlı yapılarda yaşamaya devam

SONRAKİ HABER

Erdoğan samimi değil, ona hiç güvenmiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...