23 Ekim 2014 18:23

Bardakçı’ya tepkiler dinmiyor

İzmir’de kamu emekçileri Valilik önünde ‘Komünist ve ateist öğretmenlerin defterini düreceğim’ diyen İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’nın istifasını istedi.

Bardakçı’ya tepkiler dinmiyor
Paylaş

İzmir’de kamu emekçileri emniyetin engellemelerine rağmen Valilik önünde ‘Komünist ve ateist öğretmenlerin defterini düreceğim’ diyen İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’nın istifasını istedi.

Kamuoyunda ‘Komünist ve ateist öğretmenlerin defterini düreceğim’ diyerek duyulan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’ya tepkiler gelmeye devam ediyor.  KESK İzmir Şubeler Platformunun çağrısıyla bir araya gelen kamu emekçileri Bardakçı’nın bir kez daha istifasını istedi.

Konak Eskisümerbank önünde bir araya gelen kamu emekçileri ‘Faşist Müdür İstemiyoruz’ ve ‘Müdür İstifa’ sloganları İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de içinde bulunduğu Hükümet Konağı’nın önüne yürüdü.  Pazartesi günü Konak YKM önünde bir kamu emekçileri yine Hükümet Konağı’nın önüne yürümek istemiş ancak emniyet güçleri engel olmuştu.

‘NEFRET SUÇU İŞLİYOR’


Burada KESK adına açıklamada bulunan Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, Bardakçı’nın konuşmasının defalarca basında yer almasına rağmen herhangi bir açıklamada bulunarak yalanmadığını belirterek,  TCK 216 maddesine göre nefret suçu işlediğini dile getirdi.

‘AKP, BARDAKÇI’NIN ARKASINDA’


AKP Hükümeti’nin mahkemeleriyle, polisiyle, valileriyle Bardakçı’nın arkasında olduğunu ifade eden Kılıç “Bardakçı, söylemiyle, AKP’nin tüm toplumda yarattığı kutuplaşmayı okullarımıza da taşımak, onurlu, demokrasiden yana, laik ve anadilinde eğitimi savunan öğretmenleri hedef haline getirmek amacındadır.” dedi. Kılıç, açıklamasını Bardakçı’nın istifa etmesi gerektiğini bir kez daha dile getirerek bitirdi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Başakşehir TOKİ konutları inşaatında iş cinayeti!

SONRAKİ HABER

‘Stratejik derinlik’ ülkeyi yalnızlaştırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa