23 Ekim 2014 15:18

Serena Shim toprağa verildi

Urfa’nın Suruç ilçesinde geçirdiği şüpheli trafik kazasında hayatını kaybeden Press TV Muhabiri Serena Shim’in cenazesi Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta defnedildi.

Serena Shim toprağa verildi
Paylaş

Urfa’nın Suruç ilçesinde geçirdiği şüpheli trafik kazasında hayatını kaybeden Press TV Muhabiri Serena Shim’in cenazesi Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta defnedildi. Cenaze törenine çok sayıda gazeteci ve siyasi katıldı.

Cenaze töreni öncesi Shim’in fotoğrafları taşınarak bir yürüyüş yapıldı.  Yapılan konuşmalarda Serena Shim’in şüpheli ölümüne dikkat çekildi. Törende Shim’in Türkiye sınırında yapmış olduğu haberlerden kaynaklı ajanlıkla suçlandığı hatırlatılarak, “ O bizim başımızı kaldırdı, o gerçekten bize gurur ve onur verdi” denildi.

Press TV Yöneticisi Hamid Reza Emadi ise, Shim’in ölüm sebebi ile ilgili spekülasyonlar olduğunu yineledi. Emadi, Shim’in Türkiye’nin IŞİD’e yardım ettiğine dair bir haber yakaladığını, üzerinde Türkiye’deki STK’lere ait amblemlerin yer aldığı kamyonları IŞİD’e gönderdiğini belirten haberlere imza attığını söyledi.

Shim’in ölümüne kadar Türkiye’deki güvenlik güçlerinin tacizine maruz kaldığını belirten Emadi, sürecin yasal olarak da takipçisi olacaklarını belirtti.

İran’da yayın yapan Press TV Muhabiri Serena Shim, IŞİD’in Kobanê saldırılarını takip etmek için Suruç’ta bulunuyordu. Shim ve Kameraman Judy July’nin içinde bulunduğu otomobil, Pazar günü Suruç-Urfa kara yolunda karşı yönden gelen beton mikseriyle çarpışmıştı. Shim kaza yerinde yaşamını yitirmiş, yaralanan July ise tedavi altına alınmıştı. 

KAZA MI KASIT MI?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gazeteci Serena Shim’in ölümünü Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle, Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesinde “ Shim’le görüşen MİT mensuplarının, kendisine neler söylediğini, MİT mensupları hakkında herhangi bir işlem, soruşturma başlayıp başlamadığını,  Shim’in, Türkiye’nin IŞİD’le ilişkilerine dair bazı bilgilere ulaştığı ve bu yüzden de kaza süsü verilmiş bir cinayete kurban gittiği iddialarını nasıl değerlendirdiklerini” iletti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Musa Kart beraat etti

SONRAKİ HABER

Kolin, Ankara’da da saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...