23 Ekim 2014 14:57

Hastanede tıbbi atık patlaması

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina hastanesi acil girişinde tıbbi atıkları taşıyan kamyonun konteynerinde patlama yaşandı.

Hastanede tıbbi atık patlaması
Paylaş

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde tıbbi atıkları taşıyan TIR'da patlama yaşandı. Acil servisin hemen girişinde yaşanan patlama nedeniyle acil servis ve hastanenin bazı bölümleri karantinaya alındı.

İddiaya göre öğlen saatlerinde tıbbi atıkları taşıyan TIR'ın konteynırında patlama yaşandı. Henüz hastanede tarafından doğrulanmamakla birlikte, TIR şoförünün durumunun ağır olduğu iddia edildi. Hastanenin tıbbı atık ünitesinde çalışan bir kişinin de vücudunda oluşan yanıklar nedeniyle ağır yaralandığı belirtiliyor. Patlamanın ardından hastaneyi keskin bir yanık kokusu kaplarken, Acil servis ve bazı bölümler AFAD ekipleri ve itfaiye tarafından karantinaya alındı. Basın mensupları da olay yerine yaklaştırılmıyor.

TAŞERON FİRMANIN ARACI

Tıbbı atık bertaraf işlerini yapmakla sorumlu Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin işi taşeron firmalara devretti, kazanın yaşandığı aracın taşeron bir firmaya ait olduğu iddia edildi.

REKTÖRDEN AÇIKLAMA

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü de konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, kazanın saat 13.10'da meydana geldiği, atıkların teslim alınması sırasında yüklenici firmaya ait araçta patlama yaşandığı ve firma çalışanının el ve yüzünde yanıklar meydana geldiği ifade edildi. Açıklamada, acil servise hasta alımının geçici bir süreyle durdurulduğu bildirildi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Öcalan, heyette Kandil\'den isim istedi

SONRAKİ HABER

Roboski\'nin failleri yargılanmadığı için savcıya ifade vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...