23 Ekim 2014 14:36

Rojava'da yaşamını yitiren Emek Gençliği üyesi Adın defnedildi

Rojava’da YPG saflarında yaşamını yitiren Emek Gençliği üyesi Selahaddin Adın (Bager Grafolekt) Mardin’de son yolculuğuna uğurlandı.

Rojava\'da yaşamını yitiren Emek Gençliği üyesi Adın defnedildi
Paylaş

Rojava’da YPG saflarında yaşamını yitiren Emek Gençliği üyesi Selahaddin Adın (Bager Grafolekt) Mardin’de son yolculuğuna uğurlandı.

Selahaddin Adın’ın cenazesi dün Habur sınır kapısında ailesine teslim edildi.. Diyarbakır’da yapılan otopsi işlemlerinin ardından cenaze konvoy eşliğinde Mardin’e getirildi. Yalım mahallesine getirilen Adın’ın cenazesi sloganlarla karşılandı. YPG bayrağına sarılı cenazeyi omuzlayan kitle kadınların ağıtları eşliğinde mezarlığa kadar yürüdü. Cenaze törenine aralarında HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, DBP Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan, EMEP Merkez ve Bölge yöneticisi İlhan İlbay, Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Aslanoğlu, Emek Gençliği Bölge yöneticisi Çağla Yolaşan ve DBP, HDP, EMEP, Emek Gençliği üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Adın’ın cenazesi toprağa verildikten sonra Rojava direnişinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından konuşan MEYA-DER Mardin Temsilcisi Gülbeyaz Güneş, Adın’ın Kürdistan şehidi olduğunu belirterek, ailesine ve yoldaşlarına başsağlığı diledi.

‘GERİCİ GÜÇLER YENİLECEKTİR’

 İlhan İlbay, Rojava’da özgürlük mücadelesi verildiğini belirterek, şunları söyledi: “Gençlik örgütümüzden Selahaddin Adın’ın şahsında Rojava’da, Kobanê’de halkımızın özgür, demokratik yaşamını inşa etmek için yaşamını yitirmiş bütün Kürdistan şehitlerini saygıyla anıyoruz.” Başta AKP hükümeti olmak üzere dünyadaki emperyalist güçlerin ve bölge gericiliğinin Rojava halkının kendi özgür geleceğini kurmaması için el birliği yaptığını dikkat çeken İlbay şöyle devam etti: “Onlar adına ortaya çıkan IŞİD bütün kazanımlarımızı yok etmek için saldırıyor.  Bütün halkımızın ve gençliğin mücadelesiyle IŞİD ve onun destekçisi bütün güçler, başta AKP hükümeti yenilecek. Selahaddin kardeşimiz ve onun gibi mücadele edenler, Kürdistan’da ve Türkiye’de AKP’ye sokakları dar eden gençlerimiz bunun güvencesidir. Başta Selahattin kardeşimiz olmak üzere bütün şehitleri saygıyla anıyoruz ve mücadeleyi büyütelim diyoruz.”

GENÇLER TARİH YAZIYOR

Ahmet Türk ise konuşmasında, Kürt halkının tarihinin yeniden yazıldığını ifade ederek, “Bu mücadelede halkımız ve özellikle gençler büyük bedeller verdi. Bu şehidimiz bu kutsal topraklar için ve mücadelemiz için bedenini verdi. Bu şehitlerimiz sayesinde Kürdistan ve Kürtler amacına ulaşacaktır. Bugün de şehidimiz Bager’i toprağa verdik. Şehitlerimizin yolunda yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Gülser Yıldırım da, Kobanê IŞİD ve ona destek verenlere karşı büyük bir direniş gösterildiğini dile getirerek şunları söyledi: “Kürt halkının düşmanları cellatlar gibi kana doymuyor. Ancak cellatlar Kürt halkının ve gençlerinin kanında boğulacaklar. Gençlerin mücadelesi önünde saygıyla eğiliyorum.”  

Yapılan konuşmaların ardından cenaze törenine katılanlar Yalım mahallesinde açılan taziye evine geçti. (Mardin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Torunlar\'a takipsizliğe itiraz

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Öcalan, heyette Kandil\'den isim istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...