23 Ekim 2014 12:04

Kobanê'de çatışmalar doğu ve güneyde yoğunlaştı

IŞİD saldırıları altında bulunan Kobanê'de özellikle doğu ve güney cephesinde YPG ile IŞİD arasında şiddetli çatışmaların sürdüğü bildirildi.

Kobanê\'de çatışmalar doğu ve güneyde yoğunlaştı
Paylaş

IŞİD saldırıları altında bulunan Kobanê'de özellikle doğu ve güney cephesinde YPG ile IŞİD arasında şiddetli çatışmaların sürdüğü bildirildi.

ANF'nin haberine göre IŞİD ile çatışmalar gece boyu devam ederken IŞİD, özellikle sınır kapısının bulunduğu bölgeyi sürekli olarak havan topları ile bombaladı. Havan toplarının bazıları sınırın Türkiye tarafına düştü.

DOĞU VE GÜNEY CEPHESİNDE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Dün gece IŞİD saldırılarına karşı YPG güçlerinin cevap vermesiyle başlayan çatışmalar, doğu ve güney cephelerinde şiddetlenerek devam ediyor. 6 IŞİD'linin öldürüldüğü çatışmalarda, bomba yüklü bir araç imha edildi, bir araç da darbelendi.

IŞİD EKİM AYINDA 11 İNTİHAR SALDIRISI DÜZENLEDİ

Bölgedeki ANHA muhabirlerinden edinilen bilgilere göre, IŞİD doğu cephesinde saat 20:30 sularında bomba yüklü bir araç ile YPG mevzilerine saldırı düzenlemek istedi. Ancak YPG bomba yüklü aracı imha etti.

IŞİD'in, bu araçları Til Ebyad’da hazırlayarak Kobanê’ye gönderdiği öğrenildi.

Gazeteci Zaid Benjamin'in IŞİD kaynaklarından yararlanarak aktardığı bilgiye göre IŞİD, Ekim ayında tamamı Kürtlere yönelik 11 bombalı araçlı intihar saldırısı düzenledi. Saldırıların 9'unun Kobanê'de, 2'sinin Haseke'de gerçekleştirildiği ifade edildi.

YPG: KOALİSYONUN YARDIMLARI ULAŞTI

YPG Genel Komutanlığı, 20 Ekim gecesi IŞİD karşıtı koalisyon tarafından Kobanê bölgesinde bulunan güçlere yapılan silah ve mühimmat yardımının başarılı bir şekilde gerçekleştiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yayınlayan YPG Basın Merkezi, önemli miktarda silah ile ağır, orta ve ferdi silahlara ait çok sayıda mühimmatı ile ilaç ve çeşitli askeri malzemelerin içinde yer aldığı 26 paketin sağlam bir biçimde YPG güçlerinin eline ulaştığını kaydetti.

YPG Genel Komutanlığı, “Yardımın yapıldığı gece Kobanê'de şiddetli rüzgar olduğundan 2 paket rüzgarın etkisiyle güçlerimizin denetimi dışındaki alanlara düşmüş, düşen paketlerden birisi imha edilmiştir” dedi.

SURİYE HÜKÜMETİNDEN YARDIM İDDİASI YALANLANDI

Öte yandan YPG Kobanê Komutanlığı, Suriye hükümetinin Kobanê'ye silah ve mühimmat yardımı yaptığı biçiminde basına yansıyan haberleri yalanladı. DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Muş\'ta bir öğrenci tutuklandı

SONRAKİ HABER

Ali İsmail\'i döven polis, delilleri böyle karartmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa