23 Ekim 2014 11:32

Fevzi Çakmak yurdunda öğrenci eylemleri sürüyor

Adana'da salı günü otobüsten inip karşıya geçmeye çalışırken aşırı hız yapan bir aracın altında kalan üniversite öğrencisi İlknur Ekin yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor.

Fevzi Çakmak yurdunda öğrenci eylemleri sürüyor
Paylaş

Adana'da salı günü otobüsten inip karşıya geçmeye çalışırken aşırı hız yapan bir aracın altında kalan üniversite öğrencisi İlknur Ekin yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor.

Fevzi Çakmak Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan ve yurda gitmek isterken gerçekleşen olayda yaşanan ihmaller kazanın göz göre göre geldiğini gösteriyor. Gün içerisinde öğrencilerin kullanmak zorunda olduğu yolda trafik ışıklarının çalışmaması, aydınlatmanın yetersiz olması, üst geçidin olmaması gibi nedenler kazalara davetiye çıkarıyor.

Adana Fevzi Çakmak Yurdunda geçtiğimiz günlerde erkek öğrenci yurtlarında başlayan yemekhane eylemleri sürerken kadın öğrenciler olayın ertesi günü akşam saatlerinde yurt bahçesinde toplanıp hem yemekhaneyi hem de yurda gidip gelirken can güvenliklerinin olmamasını protesto edip, kaza geçiren arkadaşlarının hesabının verilmesini istedi.

Yurt müdürü öğrencilerin dağılmasını aksi takdirde yasal işlem başlatacağını söyleyip " Bizi ilgilendirmiyor, bizim sorumluluğumuz altında değil, kaymakamlıkla alakalı bir sorun" diyerek kendisini aklamaya çalıştı.

Yurt öğrencilerinden Özlem Çiçek trafik lambalarının kazanın ertesi günü aktifleştirildiğini söyleyerek " Trafik lambalarının işlevi arttırılmalı, hız düşürücü önlemler alınmalı yoksa bu kazalar devam edecektir. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı, çözüm istiyoruz artık" dedi.

Kaza gibi gösterilen bu olayların suçunun yayalara yüklenmemesi gerektiğini söyleyen Seda Çelik ise "Araçlar çok hızlı geçiyor; yüzde yüz sürücünün, yurt müdürlüğünün ve belediyenin suçlu olduğu bu durumda bile suçlu yaya gibi gösteriliyor ve üstü kapatılmaya çalışılıyor" dedi.

Yoldan geçen sürücülerin kendilerini sözle ve işaretle taciz ettiklerini dile getiren Fatma Nur Çırak "Caydırıcı olması için özellikle mobese kamerası koyulması böyle olaylarda öğrencilerin elinde delil bulundurulması açısından iyi olacaktır" diye ekledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

\'ÇÜ’de ringler artırılsın\'

SONRAKİ HABER

\'Yüksekova\'da polis provokasyon peşinde\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...