23 Ekim 2014 11:39

'ÇÜ’de ringler artırılsın'

Adana Çukurova Üniversitesi’nde 15 Eylül’den bu yana öğrencilerin bir türlü çözüme kavuşamayan ring sorunu bugün iletişim ve hukuk fakültesi öğrencilerini isyan ettirdi.

\'ÇÜ’de ringler artırılsın\'
Paylaş

Adana Çukurova Üniversitesi’nde 15 Eylül’den bu yana öğrencilerin bir türlü çözüme kavuşamayan ring sorunu bugün iletişim ve hukuk fakültesi öğrencilerini isyan ettirdi.

Çukurova Üniversitesi’nde eğitim öğretim yılının başlamasından bu yana sorunu öğretim üyelerine ve dekan yardımcıları ile konuşan öğrenciler "iki hafta içinde, bayramdan sonra düzelecek" gibi sözlerle geçiştirildiklerini dile getirdi.

Rektörün iletişim fakültesine öğretim üyeleriyle toplantıya geldiği bilgisine ulaşan öğrenciler kısa sürede fakülte önünde toplandı.  Rektörün 3 temsilciyi yanına çağırmasına tepki gösteren öğrenciler taleplerini hep birlikte iletmek ve rektörün herkesin gözü önünde söz vermesini istedi.

Bu arada fakülte önüne birçok güvenlik sorumlusu ve içi cop dolu araçlar geldi. Yaklaşık 2 saatlik bekleyişin sonunda öğrenciler fakültenin önüne gelen rektöre geçen sene 15 dakikada bir gelen ringin bu sene saat başı geldiği ve bir tane olduğu için derslere yetişemediklerini ifade etti.

Erkek öğrenci yurdundan ziraat fakültesine kadar devam eden ring güzergâhında birçok öğrencinin ring aracının yetersiz olması nedeniyle binemediğini, seferlerin artırılması gerektiğini dile getiren öğrenciler,  öğle yemeği için okulun yemekhanesine gidecek olan iletişim ve hukuk fakültesinden 45 dakika yürüdüklerini belirtti.

İletişim fakültesinden merkez kampüse doğru kullanılan patika yolun çift yön kullanılıp, hiçbir uyarı levhasına ve ışıklandırmaya sahip olmadığını söyleyen öğrenciler rektörden somut çözümler getirmesi için söz istedi. Rektör de öğrencilerin taleplerini iki hafta içinde çözüme kavuşturacağına söz verdi. Öğrenciler bu sorunun takipçisi olacaklarını vurguladı. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

RedHack, Cumartesi Anneleri\'ne destek için hackledi

SONRAKİ HABER

Fevzi Çakmak yurdunda öğrenci eylemleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...