22 Ekim 2014 22:44

DİHA muhabiri Küçükkarga tutuklandı

Erzurum un Hınıs ilçesinde Dicle Haber Ajansı için çalışan Mensur Küçükkarga tutuklandı.

DİHA muhabiri Küçükkarga tutuklandı
Paylaş

Erzurum un Hınıs ilçesinde Dicle Haber Ajansı için çalışan Mensur Küçükkarga tutuklandı.

Hınıs’taki Kobanê eylemlerinin haber takibini yapan DİHA muhabiri Mensur Küçükkarga, bir şahsın hakkında verdiği “eylemlere katıldı” iddiası gerekçe gösterilerek tutuklandı.

IŞİD’in saldırılarını protesto etmek için 6 Ekim’de başlayan eylemleri takip eden Dicle Haber Ajansı muhabiri ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencisi Mensur Küçükkarga önceki gün Palandöken ilçesindeki evinde polis tarafından gözaltına alınmıştı. Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen Kükükkarga işlemlerin ardından Hınıs Adliyesi’ne sevk edilmişti.

Küçükkarga, aynı olaylardan tutuklanan bir kişinin, Küçükkarga’nın da eylemlere katıldığı yönündeki beyanları doğrultusunda tutuklanması talebiyle Hınıs Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen Küçükkarga beyanlar delil kabul edilerek tutuklandı ve Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Küçükkarga’nın avukatı Kadir Güzelbaba, mahkemenin hiçbir delil olmadan, sadece soyut suçlamalarla tutuklama kararı verdiğine dikkat çekerek, haksız bir tutuklama olduğunu söyledi. Güzelbaba, “Sadece bir hafta önce eylemlerde tutuklanan 11 kişiden birinin, eylemlerde Mensur’un da yer aldığı iddiasıyla haksız suçlamalarla tutuklandı” dedi. Güzelbaba, tutuklama kararına itiraz edeceklerini kaydetti.  (Erzurum/DİHA)



 

ÖNCEKİ HABER

Başbakan\'ı eleştiren ödüllü yönetmen darp edildi

SONRAKİ HABER

Kadınlardan Kobane’ye yaşam koridoru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa