22 Ekim 2014 06:00

Danone işçisi kararlı

DİSK/Gıda-İş Sendikasında örgütlenen Danone işçileri, örgütlenme sürecini toplusözleşmeyle tamamlamakta kararlı. Bu kararlılıklarını taleplerini dile getirmek için önceki gün yaptıkları yürüyüşte gösteren işçiler, yaptıkları toplantıyla yeni eylem kararları aldılar.

Danone işçisi kararlı
Paylaş

Aytekin BULUT
Lüleburgaz

DİSK/Gıda-İş Sendikasında örgütlenen Danone işçileri, örgütlenme sürecini toplusözleşmeyle tamamlamakta kararlı. Bu kararlılıklarını taleplerini dile getirmek için önceki gün yaptıkları yürüyüşte gösteren işçiler, yaptıkları toplantıyla yeni eylem kararları aldılar.

Görüştüğümüz işçilerden biri, “Bizim tek amacımız var; emeğimizin karşılığını almak. Bunu başarmak için örgütlü olmak zorundayız. Bunun için de her türlü mücadeleye hazırız. Yıllardır çaba gösteriyoruz, ama bir türlü olmadı… Ancak bu sefer olacak, bundan eminiz” derken, bir başka işçi de, şunları söyledi: “Bu sefer çok güzel bir ortam yakaladık. İşçi arkadaşlar birbirine güveniyor, sendikamıza güveniyoruz, tüm kararları birlikte alıyoruz. Bu sefer inşallah olacak!”

DESTEK UMUT VERDİ

“Korku duvarını aştık” tüm işçilerin dilinde. “İşten atılmakmış, başka şeylermiş, bundan sonra umurumuzda değil. Hiçbir korkumuz yok, ne olacaksa olsun artık” diyen bir işçiye, arkadaşı destek verdi: “Tabii, arkadaşım doğru söylüyor. Korkacak bir şeyimiz kalmadı, sabır sabır, artık patladık. Ama şurası açık ki hepimizin dileği, patron bu çağrımıza kulağını tıkamaz, bu işi kazasız belasız masada bitiririz.”

İşçiler, Gıda-İş’te örgütlenmelerinin hemen ardından patronun Tek Gıda-İş’in yetkisine yaptığı itirazı çekmesine de, Tek Gıda-İş’in bu durumu müjde olarak İnternet sitesinden yayınlamasına da tepkili. İşçiler “Patron madem itirazını çekecekti, bugünü mü bekledi? Bunlar bizi aptal mı zannediyorlar?​” diye sordular.

EYLEM KARARLARI ALINDI

İşçileri umutlandıran bir diğer neden ise yaptıkları eyleme halkın ve cam işçilerinin kitlesel desteği. Danone işçileri kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda, “Bundan sonra, nerede bir eylem olursa, kim yaparsa yapsın, gideceğiz, destekleyeceğiz” dediler.

Bu kararlılık işçilerin eylem sonrası yaptığı toplantıya da yansıdı. Üretimden gelen gücü kullanma dahil, her türlü eyleme hazır olduklarını belirten işçiler, üstüne basa basa “Madem bu yola koyulduk, sonuna kadar gitmeliyiz.”, “Hiç boşluk vermemeliyiz. Her gün eylem yapmalıyız. Başka türlü olmaz, beklemekle hiç olmaz” deyip, birçok eylem önerdiler.  Sonuçta, hemen süresiz yemek boykotu başlatma, cuma günü İstanbul’da Danone Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapma, önümüzdeki hafta da Fransa’da, Danone Genel Merkezinin önünde, Avrupa’daki işçilerin katılımıyla bir basın açıklaması düzenlenmesi kararları alındı.

ÖNCEKİ HABER

Ebola ile mücadele için önce sağlık bütçesi artırılmalı

SONRAKİ HABER

Metal işçisi ayağa kalk!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...