21 Ekim 2014 23:02

Erkekler daha çok kekeliyor!

Erkek çocuklarında, kız çocuklarına oranla 4-5 kat daha fazla görülen ve ağır seyreden kekemelik kontrol altına alınıp tedavi edilebiliyor.

Erkekler daha çok kekeliyor!
Paylaş

Erkek çocuklarında, kız çocuklarına oranla 4-5 kat daha fazla görülen ve ağır seyreden kekemelik kontrol altına alınıp tedavi edilebiliyor. ‘Konuşma akıcılığında meydana gelen ritim bozukluğu’ olarak da tanımlanan hastalığın nedenleri farklılık gösterebiliyor. 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kekemeliğin konuşma akıcılığında duraklama, tekrarlama, uzatma ve bazen de bunlara eşlik eden motor belirtilerle karakterize olan bir ritim bozukluğu olduğunu belirterek şu değerlendirmelerde bulundu: “Erkek çocuklarında, kız çocuklarına oranla 4-5 kat daha fazla görülür ve daha ağır seyreder. Bunun sebebi kadınların beyinlerinde konuşmayla ilgili olan kısmın daha etkin çalışması, kadınların biyolojik olarak konuşma konusunda daha yetenekli olmasıdır. Ayrıca erkeklerin beyinlerindeki konuşma alanı strese karşı daha kırılgandır. Ailede kekeme birisinin varlığı da çocukta kekemelik riskini arttırır. Birçok rahatsızlıkta, problemde olduğu gibi kekemelikte de erken müdahale düzelme sürecini kısaltacaktır. Bu yüzden ebeveynlerin çocuklarında gördükleri bu ritim aksaklığını hiçbir zaman göz ardı etmemeleri, derhal bir uzmana başvurmaları yerinde bir davranış olacaktır. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ormandan topladıkları mantardan yiyen 2 kişi öldü, biri komada

SONRAKİ HABER

Kadınlar voleybolda Şampiyonlar Kupası Vakıfbank\'ın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...