22 Ekim 2014 06:00

Gökçek mahkeme kararlarına uymayarak zarar veriyor

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri sonucunda Ankara’ya 5. kez Belediye Başkanı Seçilen Melih Gökçek mahkeme kararlarına rağmen kamuya ve kuruma zarar vermeye devam ediyor

Gökçek mahkeme kararlarına uymayarak zarar veriyor
Paylaş

Sadrettin AYDEMİR/ Tüm Bel-Sen Ankara 1 No’lu Şube Sekreteri

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri sonucunda Ankara’ya 5. kez Belediye Başkanı Seçilen Melih Gökçek mahkeme kararlarına rağmen kamuya ve kuruma zarar vermeye devam ediyor.

6360 sayılı Yasa’yı gerekçe göstererek yüzlerce üyemizi Ankara’nın çeşitli ilçe ve beldelerine sürgüne gönderdi. Bu görevlendirmeleri sürgün diye adlandırıyoruz, çünkü görevlendirilen arkadaşlarımıza herhangi bir iş verilmemektedir. Bu bile kurumun zarara uğratılmasının göstergesidir.

Sendikamız bu görevlendirmelerin iptali için Ankara İdare Mahkemelerine onlarca dava açtı ve bu davalar sonuçlanmaya başlandı. Ankara İdare Mahkemeleri bu  görevlendirmelere ; “…Geçici görevlendirmeye ilişkin yerleşik içtihatların ihlali niteliğindeki işlemin süresiz tesis edilmiş olması nedeniyle anılan işlemin hukuk dünyasında varlığını sürdürmesinin, hukuk devleti ilkeleri ve personel hukuku yönünden, ciddi kamusal zararlar, davacı yönünden, olayın oluş biçimi itibariyle, süresi idarece belirlenmemiş bir zaman diliminde asıl kadrosundan uzak tutulmasına yol açıcı olduğundan hukuka uygun bulunmamıştır” gerekçesi ile YÜRTMENİN DURDURULMASI kararı  vermesine rağmen Melih Gökçek sürgünlerde ısrar etmektedir.
Öte yandan yeni açılan metro hatlarını müteakiben , 19.08.2014 gün ve 2014/37 sayılı UKOME Kararı ile  ekonomik kayıplar gerekçe gösterilerek 32 otobüs hattı iptal edilmiştir.
Ankara İdare Mahkemelerinin kararları kurumsal zararı ile tescil edilmiş sürgünlerde ısrar eden Gökçek, Ankara halkına ekonomik kayıpların azaltılması gerekçesi ile ulaşım eziyeti yaşatmaktadır.

21 Yıldır Melih Gökçek’in hukuk dışı uygulamalarına karşı sendikamız ve üyelerimiz tarafından 10 binin üzerinde dava açıldı ve bu davaların tamamı belediye emekçilerinin lehine sonuçlandı. Mahkeme masrafları ve vekalet ücretleri hesaplandığında ciddi bir kurumsal zarar ortaya çıkmaktadır. Bunun sorumlusu Melih Gökçek ve yönetim kadrosudur.

ÖNCEKİ HABER

Ovacık köyü onuncu köy olmayacak

SONRAKİ HABER

Sendika üyelikleri kağıt üzerinde kalmamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...