22 Ekim 2014 06:00

Ovacık köyü onuncu köy olmayacak

Sivas’ın Divriği ilçesi Ovacık köyü iki dağın eteğinde kurulu. Ortasında bir dere, önünde küçük bir vadi var. Köy bu vadiye doğru yayılmış şirin bir köy. Yaklaşık olarak 100 hane.Devlet köylerde yaşamı zorlaştırıyor. Köyümüze 2008 yılında tapu kadastro geldi. Çoğunun tarlası, evi yanlış yazıldı. Tarlamızı birbirimizden satın aldık düzeltmek için. Bir çoğu mahkemeye verdi, 6 yıl oldu tapu sorunu çözülmedi. Köyün içindeki ve etrafındaki köy boşlukları hazineye yazılmış.

Ovacık köyü onuncu köy olmayacak
Paylaş

Sayit ÖZCAN/ Emekli işçi

Sivas’ın Divriği ilçesi Ovacık köyü iki dağın eteğinde kurulu. Ortasında bir dere, önünde küçük bir vadi var. Köy bu vadiye doğru yayılmış şirin bir köy. Yaklaşık olarak 100 hane.
Devlet köylerde yaşamı zorlaştırıyor. Köyümüze 2008 yılında tapu kadastro geldi. Çoğunun tarlası, evi yanlış yazıldı. Tarlamızı birbirimizden satın aldık düzeltmek için. Bir çoğu mahkemeye verdi, 6 yıl oldu tapu sorunu çözülmedi. Köyün içindeki ve etrafındaki köy boşlukları hazineye yazılmış.

Köyün bir de elektrik sorunu var. Elektriklerimiz düzenli yanmıyor, voltaj düşümü var. Cihazlarımız normal çalışmıyor. ÇEDAŞ’a dilekçe verdik ilgilenen olmuyor. TEDAŞ zamanında takılan, sokak lambalarımızı söktüler, sokak aydınlatmaları yeterli değil. Bir de şu sorun gündemde; Sivas Orman Dairesi eski yasayı uygulamaya almış. Köylüye odun ihtiyacı olarak meşe kestirmiyor, müteahhit kesip köye satacakmış.

Devletin köylerde yaşamı kolaylaştırması gerekir diye düşünüyoruz. Türkiye’deki sorunların bir parçası olarak görüyoruz. Biz sosyal ve emekten yana insanlar, Ovacık köyünün sorunlarını çözmek için mücadele edeceğiz. Ovacık köyünü daha yaşanılır daha güzel yapmak için çalışacağız

Ovacık onuncu köy olmayacak.

ÖNCEKİ HABER

Gelir vergisinde adaletsizlik

SONRAKİ HABER

Gökçek mahkeme kararlarına uymayarak zarar veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa