21 Ekim 2014 16:27

Hong Kong’da ‘ayaklar baş olacak’ korkusu

Hong Kong Valisi Leung Chun-ying’in açıklamaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını anımsatıyor. Eylemlerin arkasında ‘dış güçler’ olduğunu iddia eden Leung Chun-ying 2017 seçimlerinde ‘söz hakkı’ talebinin kabul edilemez olduğunu, eğer kabul edilirse “yoksul kesimin ve işçi sınıfının politikada daha baskın olacağını” söyledi.

Hong Kong’da ‘ayaklar baş olacak’ korkusu
Paylaş

Hong Kong Valisi Leung Chun-ying’in eylemler başladığından bu yana yaptığı açıklamalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını anımsatıyor. Pazar günü eylemlerin arkasında ‘dış güçler’ olduğunu iddia eden Leung Chun-ying benzer bir açıklamayı da önceki gün yaptı. Leung Chun-ying 2017 seçimlerde ‘söz hakkı’ talebinin kabul edilemez olduğunu, eğer kabul edilirse “yoksul kesimin ve işçi sınıfının politikada daha baskın olacağını” söyledi.

Valinin bu açıklamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2008 yılında 1 Mayıs öncesi yaptığı “Ayaklar baş olursa kıyamet kopar” açıklamalarını hatırlattı.

3 haftadır eylemlerin sürdüğü Hong Kong’da, hükümet ve Asya Finans Merkezi önünde işgal eylemlerini sürdüren Hong Konglular ilk kez görüşecek. Görüşmelerin televizyondan canlı yayınlanması bekleniyor ancak her iki tarafta görüşmelerden bir uzlaşma çıkması konusunda umutsuz. Hong Kong Valisi de görüşmelerde yer almayacak, onun yerine hükümetin iki numaralı ismi Carrie Lam katılacak.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Peşmerge’den IŞİD operasyonları

SONRAKİ HABER

Sınıfın penceresinden düşen liseli yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...