21 Ekim 2014 09:27

HDP heyeti İmralı'dan döndü

PKK Lideri Öcalan ile görüşen HDP heyeti İmralı'dan döndü. Heyetin görüşmenin ayrıntılarına dair yazılı açıklama yapacağı belirtildi.

HDP heyeti İmralı\'dan döndü
Paylaş

PKK Lideri Öcalan ile görüşen HDP heyeti İmralı'dan döndü. Heyetin görüşmenin ayrıntılarına dair yazılı açıklama yapacağı belirtildi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile İmralı Adası'nda görüşen HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan HDP heyeti İmralı Adası'ndan döndü. Heyetin görüşmenin ayrıntılarına dair yazılı açıklama yapacağı belirtildi.

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan, 1 Ekim tarihinde kendisiyle görüşen HDP heyeti aracılığıyla çözüm sürecine ilişkin somut adım atılması için hükümete 15 Ekim'e kadar süre tanımış, hükümet bu tarihin dolmasına saatler kala, 6 maddeden oluşan yol haritasının bir sayfalık tasarısını HDP heyetiyle paylaşmıştı.

Öcalan, Kobanê sonrasında yaşanan ve gittikçe önü alınamaz hale gelen eylemlere ilişkin de devreye girerek, 8 Ekim tarihinde HDP üzerinden verdiği mesajında, taraflara acil diyalog çağrısında bulunmuştu. Bu arada hükümet yetkilileriyle özellikle Kobanê'deki durum ve daha sonra ortaya çıkan halk serhildanlarını görüşen HDP heyeti, hafta sonunda da Kandil'e giderek KCK yetkilileriyle bir araya gelmişti. KCK yetkililerine hükümetin kendileriyle paylaştığı taslağı ileten HDP heyeti aracılığı ile KCK yetkilileri de, somut bir adım dışında hiçbir sözün kendilerini ikna etmeyeceğini açıklamışlardı.

Bu açıdan Öcalan ile yapılan ve krtik hale gelen İmralı görüşmesine ilişkin bilgi veren HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Öcalan ile yapacakları görüşmede, mevcut gelişmeler, Kobanê'de yaşanan durum ve sonrasında yaşanan gelişmeler, Kürtler arasındaki ulusal birlik arayışları, AKP'nin çözüm süreci ve Kobanê ile ilgili tutumu ve politikalarının ele alınacağını söyledi.

Baluken, 1 Ekim'den beri hükümet ve KCK yetkilileriyle yaptıkları görüşmelere ilişkin edindikleri izlenimleri ve ellerindeki bilgileri Öcalan ile paylaşacaklarını belirterek, "Son derece önemli ve kritik bir görüşme gerçekleştireceğiz" dedi. HDP ve Öcalan'ın talep ettiği sekreterya içinde bazı isimlerin belirlendiği ve hükümetin bu oluşuma sıcak yaklaştığını belirten Baluken, "Olur diyorlar ama kesin adım atılmadan bu konuda bir değerlendirme yapamayız" diye konuştu.

HDP İmralı heyetinin 3 kişiden 5 kişiye çıkarıldığı yönündeki bilgileri de değerlendiren Baluken, "Sekreterya gibi bunu da kabul ettiklerini söylüyorlar ama henüz pratiğe geçmedi. Somut adım atılmadan bir şey diyemem" şeklinde konuştu. Baluken, bugün İmralı'ya gidecek olan HDP heyetinin 3 kişilik mevcut heyet olduğunun da altını çizerek, "Ama belki bir sonraki görüşmeye sayısı artırılmış heyet gidebilir" şeklinde konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara\'da yasa dışı dinleme operasyonu

SONRAKİ HABER

Nasrallah: Ya geri çekilin ya ölün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...