21 Ekim 2014 08:27

TOTAL'in başkanı uçak kazasında öldü

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Vnukovo Havaalanı'nda, 1 VİP yolcu ile 3 mürettebatın içinde bulunduğu Falkon-50 tipi özel uçak, havalanmak için pistte hızlandığı sırada kar temizleme aracı ile çarpıştı ve patladı.

TOTAL\'in başkanı uçak kazasında öldü
Paylaş

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Vnukovo Havaalanı'nda, 1 VIP yolcu ile 3 mürettebatın içinde bulunduğu Falkon-50 tipi özel uçak, havalanmak için pistte hızlandığı sırada kar temizleme aracı ile çarpıştı ve patladı.

Kazada, uçakta bulunan 1 yolcu ile 3 mürettebat hayatını kaybetti. Havaalanı temsilcisi, kazada hayatını kaybeden yolcunun Fransız petrol şirketi TOTAL'in Başkanı Christophe de Margerie olduğunu açıkladı.

Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alana habere göre, havaalanı temsilcisi Elena Krilova, yaptığı açıklamada ölen VIP yolcunun kimliği ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu gece kar temizleme aracına çarparak kaza yapan uçakta üç mürettebat ve bir yolcu hayatını kaybetti. Ben uçakta bulunan yolcunun TOTAL'in Başkanı de Margerie olduğunu teyit edebilirim" dedi.

KAZAYA 4 MUHTEMEL GEREKÇE

Rusya Soruşturma Komisyonu, özel uçak kazası ile ilgili 4 muhtemel gerekçe açıkladı. Rusya Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin, uçağın kalkış esnasında piste giren kar kürüme aracı sürücüsünün alkollü olduğunun belirlendiğini açıkladı.

Markin, “Biz şu anda kar kürüme aracının sürücüsünün alkollü olduğunu teyit edebiliriz. Kaza ile ilgili doğru araştırma için havalimanı personelinden bazılarının da görevleri askıya alındı. Havalimanı uçuş güvenliği ile ilgili muhtemel ihlaller ve 2 ya da fazla kişinin ölümüne neden olma suçlarından soruşturma başlatıldı.” bilgisini verdi.

Olayla ilgili 4 teori ortaya konduğunu kaydeden Markin, “Bunlar hava kontrol görevlisinin hatası ve kar kürüme aracı sürücüsünün yanlış hareketi. Kötü hava koşulları ve pilot hatası ihtimali göz önünde bulunduruluyor.” dedi. Gece boyunca Vnukova çevresinde hava durumunun kötü olduğu ve yoğun sis bulunduğu ifade ediliyor.

PUTİN: RUSYA GERÇEK BİR DOSTUNU KAYBETTİ

 

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande’ye başsağlığı mesajı gönderen Putin, “Total Başkanı Christophe de Margerie ve kabin ekibinin ölümü ile ilgili kaza haberini duyunca şok oldum. Sizden De Margerie’nin ailesine ve arkadaşlarına derin başsağlığı dileklerimi iletmenizi istirham ediyorum” dedi.

De Margerie’nin ortak bir çok projenin girişimcisi olduğunu, Rusya ve Fransa arasında uzun zamandan bu yana enerji alanında verimli işbirliğinin mimarı olduğunu ifade eden Putin, “Biz ülkemiz adına büyük bir dostumuzu kaybettik. Biz onu hatıralarımızda hep güzel olarak saklayacağız…” ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da yaptığı değerlendirmede Putin’in De Margerie’yi uzun zamandan bu yana tanıdığını ve yakın çalışma içinde bulunduğunu ifade etti.

VALLS'TAN AÇIKLAMA

Trajedi sonrası açıklamada bulunan Fransa Başbakanı Manuel Valls ülkelerinin büyük bir sanayici kaptanı kaybettiklerini duyurdu.

1951 doğumlu olan De Margerie Total şirketine 1974 yılında dahil oldu. Şirkette birçok departmanda çalışan Fransız iş adamı, 2006’da şirketin yönetim kuruluna seçildi. 14 Şubat 2007’de de şirketin icra kurulu başkanı oldu. De Margerie Mayıs 2010’dan bu yana da Total’ın başkanlığını yürütüyordu.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yırca\'da köylülere saldırı ve ağaç kesimi

SONRAKİ HABER

Validebağ\'da şafak baskını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...