20 Ekim 2014 18:25

Yeşim Ustaoğlu, 'Asya'da iki ödül birden aldı

'Güneşe Yolculuk', 'Bulutları Beklerken', 'Pandora’nın Kutusu' ve 'Araf' filmlerinin yönetmeni Yeşim Ustaoğlu, 17. Asya Proje Marketi’nden iki ödülle birden döndü.

Yeşim Ustaoğlu, \'Asya\'da iki ödül birden aldı
Paylaş

“Güneşe Yolculuk”, “Bulutları Beklerken”, “Pandora’nın Kutusu” ve “Araf” filmlerinin yönetmeni Yeşim Ustaoğlu, 17. Asya Proje Marketi’nden iki ödülle birden döndü.

Ustaoğlu’nun dünyada ilk kez Busan’da sunduğu “Clair Obscur/Tereddüt” adlı projesi, Yaratıcı Yönetmen Ödülü’nü kazandı.

İran’dan Kore’ye, Filistin’den Japonya’ya, Asya bölgesinin farklı ülkelerinden 30 yönetmenin projeleriyle katıldığı 17. Asya Proje Marketi’nde Türkiye’den Yeşim Ustaoğlu, Vietnam’dan Phan Dang Di ve Çin’den Pema Tseden’in projeleri ödüle değer görüldü.

ASYA PROJE MARKETİ’NE BU YIL 30 PROJE SEÇİLDİ

Busan Film Festivali kapsamında 1998 yılından beri düzenlenen ve Asya’nın en önemli sinema destek marketlerinden biri sayılan Asya Proje Marketi’ne bu yıl 30 proje seçildi ve bir hafta boyunca projelerini sunan yönetmenlerden sadece üçü projelerine para desteği kazandı. 

Vietnam’dan Phan Dang Di’nin “Full Moon Party”, Çin’den Pema Tseden’in “The Killer” adlı projeleri para ödülüne değer görülürken, Türkiye’den katılan tek yönetmen olan Yeşim Ustaoğlu’nun “Clair Obscur/Tereddüt” adlı projesine ise 10 bin dolar para ödülünün yanı sıra Yaratıcı Yönetmen Ödülü verildi.

Ustaoğlu’nun, Fransa’dan Marianne Slot ve Almanya’dan Titus Kreyenberg ortaklığıyla çekeceği “Clair Obscur/Tereddüt” adlı yeni filminin, 2015 sonunda tamamlanması bekleniyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kobanêliler 15 günlük esaretin ardından serbest!

SONRAKİ HABER

Diyarbakır\'daki Kobanê yürüyüşüne polis engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...