20 Ekim 2014 15:57

‘Kardeşlerimin ölü ya da dirisini istiyorum’

Mersin'de 1999 yılında çalıştıkları beyaz eşya dükkanından “bir depoda beyaz eşya var” denilerek çağrılan Mehmet Şefik Uprak ve Ali Bayram Uprak kardeşlerden bir daha haber alınamadı.

‘Kardeşlerimin ölü ya da dirisini istiyorum’
Paylaş

Mersin'de 1999 yılında çalıştıkları beyaz eşya dükkanından “bir depoda beyaz eşya var” denilerek çağrılan Mehmet Şefik Uprak ve Ali Bayram Uprak kardeşlerden bir daha haber alınamadı. O dönemde Mersin Emniyetine gittiğini, kendisine ilkin kardeşlerinin gözaltında olduklarını ve daha sonra  gittiğinde ise, “İsim karışıklığı olmuş böyle kişiler yok” dendiğini belirten Mehmet Şerif Uprak, “Aradan 3 ay geçtikten sonra Ankara’da 2 cenazenin olduğu belirtilerek oraya çağrıldık. Bize ait olmayan iki cenazeyi polis bize zorla kabul ettirdi” dedi. Uprak; kardeşlerinin ölü ya da dirisini istediğini söyledi.

Dönemin koşullarından kaynaklı korktuklarını belirten ve Ankara’dan döndükten sonra hiçbir şey yapamadıklarını anlatan Uprak; çözüm süreci ile birlikte kardeşlerinin akıbetini yeniden sormaya başladıklarını ifade etti. Uprak, “Türkiye’de gerçek demokrasi varsa kardeşlerimin faillerinin bulunması gerekiyor” diye konuştu.

‘HİZBULLAHÇILAR KAÇIRDI’

İnsan Hakları Derneği Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, Uprak kardeşlerin kaybedilmesi olayındaki faillerle, Gonca Kuriş cinayetinin faillerinin aynı kişiler olduğunu söyledi. 1999 yılının sonlarında Hizbullah örgütüne mensup Zübeyir T. isimli şahısın yakalandığını ve bu kişinin Gonca Kuriş’i kaçırdıktan sonra öldürdüklerini aynı zamanda 1998-1999 yılları arasında birçok kaçırma ve cinayet gerçekleştirdiğini polis sorgusunda itiraf ettiğini kaydeden Tanrıverdi, yakalanan şahsın Uprak kardeşleri de kaçırdığını itiraf ettiğini belirtti.
Zübeyir isimli şahsın sadece Gonca Kuriş’in cinayeti ile ilgili yargılandığına dikkat çeken Tanrıverdi, ancak kaçırıp ve öldürdükleri diğer kişiler hakkında hiçbir işlem yapılmadığını belirtti. İHD olarak bu olayların peşini bırakmayacaklarını vurgulayan Tanrıverdi kaçırılan ve kaybedilen herkesin faillerinin bir an önce bulunmasını istedi. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Üniversitesi\'nde TGB gerginliği

SONRAKİ HABER

Diş hekimlerinden yönetmelik tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...