20 Ekim 2014 15:25

Eylem yapıldı ücretler yattı

Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde çalışan taşeron işçiler ödenmeyen ücretleri için belediye binası önünde eylem yaptı. Eylem üzerine işçilerin alacaklarının bir kısmı ödendi.

Eylem yapıldı ücretler yattı
Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde çalışan taşeron işçiler ödenmeyen ücretleri için belediye binası önünde eylem yaptı. Eylem üzerine işçilerin alacaklarının  bir kısmı ödendi.

Ücretlerinin 50 gündür ödenmediğini belirten Akmercanlar SGS isimli taşeron firma işçileri, Sefaköy’de toplanıp, Halkalı’da bulunan belediye binasına yürüyerek oturma eylemine başladı. Belediye başkan yardımcıları ve belediye yetkilileri, işçileri tehditlerle eylemden vazgeçiremeyince, işçileri dinleyeceklerini söylediler. Belediye binasında bulunan yemekhanede taşeron firma sahibinin de katılımıyla yapılan toplantıdan da, işçilere “Yılbaşına kadar böyle devam edin ondan sonra iyileştirme yapılacak” dendi. toplantıdan çözüm çıkmayınca işçiler yeniden belediye binası önünde eyleme başladı.

Burada işçilere seslenen Genel-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Adil Çiftçi, “şu an bir şey yapılamaz. Komite oluşturun görüşmeleri o yürütsün” dedi. Buna tepki gösteren işçiler eyleme devam etti.

Belediye başkanına tepki gösteren işçiler “Seçimlerde kapımıza gelenler, bugün bizi tanımıyorlar” dediler. Eylemin sürmesi üzerine taşeron firma 1 aylık ücretleri yatırdı. Ücretlerin düşüklüğüne de tepki gösteren işçiler “1050 lira maaşla siz geçinin bakalım” dediler. Ücretlerin yatırılması üzerine eyleme son veren işçiler, bundan sonra yapılacakları belirlemek üzere bir araya gelmeye karar verdiler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hong Kong lideri: Dış güçler devrede

SONRAKİ HABER

Bir inşaat işçisi daha yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...