20 Ekim 2014 13:19

Hiç bitmeyen senaryo: Tecavüz sahnesi...

Yeni sezonda diziler bir biri ardına reyting canavarına yenik düşerken reyting alabilmek adına yapım şirketlerinin ya da senaristin atmadığı takla kalmıyor. O taklaların başında tecavüz sahnesi geliyor... Boşa attığında hemen her defasında da dolu olarak alabilirsiniz.

Hiç bitmeyen senaryo: Tecavüz sahnesi...
Paylaş

Yeni sezonda diziler bir biri ardına reyting canavarına yenik düşerken reyting alabilmek adına yapım şirketlerinin ya da senaristin atmadığı takla kalmıyor. O taklaların başında tecavüz sahnesi  geliyor... Boşa attığında hemen her defasında da dolu olarak alabilirsiniz.

Star TV’de yayınlanan ‘Gönül İşleri’ dizisinde olmadık bir bölüme tecavüz sahnesi sıkıştırıldı. Henüz iki bölümü yayınlanan dizide Sevda (Sinem Kobal) sevgilisi Tibet’in (Kaan Yılmaz) tecavüz girişimine maruz kaldı. O esnada Sevda’nın ablasının yanında çalışan Bedir (Can Yaman) Sevda’yı tecavüzden ‘kurtardı.’ Dikkat çekici bir diğer ayrıntı ise; Bedir’in Sevda’yı Tibet’in elinden ‘kurtardığı’ sahnede kullandığı “kızı sahipsiz mi sandın” kelimesi. Yani Sevda’nın sahibi var, onun sahibi bazen ablası, bazen babası, bazen tecavüzden ‘kurtaran’ Bedir.  ‘Olmadık bir bölüme tecavüz sahnesi sıkıştırıldı’ dedik; elbette tecavüz sahneleri bir dizide olabilir ancak akışın içinde bu nereden çıktı dedirtmemesi gerek. Yani Gönül İşleri dizinde sevgilisini kıskandırmak isteyen Sevda’nın başına gelenler biraz absürt olmuş. Haliyle tecavüz sahnesi akıllara ister istemez ‘reyting’ arzusunu getiriyor.

Haliyle kadın örgütleri ‘Fatmagül’ün suçu ne” dizisinden anımsayacaksınız  tecavüz sahnelerinin iyi işlenmediği müddetçe ‘meşrulaştırma’ tehlikesine dikkat çekiyor ve ticari bir amaç için bu sahnelerin kullanılmamasını istiyor. Nitekim bugün İnternet sitelerine ya da arama motorlarına bakıldığında en çok tık alan videoların başında ‘Sinem Kobal tecavüz’ sahnesinin geldiğini görebilirsiniz. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Seyfettin Gürsel yoğun bakımda

SONRAKİ HABER

Davutoğlu\'nun \'bir grup provokatif genç\' korkusu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...