20 Ekim 2014 10:47

Yüksekova'da erken yağan kar hayatı durdurdu

Yüksekova'da mevsimin ilk karının erken ve etkili yağması sonucu karayolları kapandı, elektrik kesintisi nedeniyle su ve iletişim hatları kesildi.

Yüksekova\'da erken yağan kar hayatı durdurdu
Paylaş

Yüksekova'da mevsimin ilk karının erken ve etkili yağması sonucu karayolları kapandı, elektrik kesintisi nedeniyle su ve iletişim hatları kesildi.

Hakkari Yüksekova'da erken yağan kar ilçe sakinlerini hazırlıksız yakaladı. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı halen sürerken uzun yıllar sonra ilk defa Ekim ayında yağan kar yağışı nedeniyle onlarca köy yolu kapandı. Yüksekova-Esendere, Yüksekova-Şemdinli karayolları heyelan nedeniyle çeşitli noktalarda kapanırken, karayolları ekiplerinin kapanan yolları açtığı belirtildi. Yollarda onlarca araç mahsur kalırken, görüş mesafesinin 3 metreye düştüğü ilçede ise araçların birçoğu trafiğe çıkamadı. Karın ağırlığından dolayı meyve ağaçları kırılırken, mahsuller de kar altında kaldı. Yakacak almayan yurttaşlar, kurdukları sobalarda geçen seneden kalan yakacaklarını kullanmaya başlarken, enerji sorunu da jeneratörlerle giderilmeye çalışılıyor.

Kar yağışıyla beraber Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri ile, Esendere ve Büyükçiftlik beldesi ile köylere enerji verilemedi. İlçede her yıl yaşanan enerji sorununun ilk kar yağışıyla yeniden yaşanması tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili görüştüğümüz TEDAŞ yetkilileri, "Yoğun yağan sulu karın birçok noktada iletkenleri kopardıkları çok sayıda direğin kırıldığı tarafımızdan tespit edilmiştir. Özellikle Bağışlı'dan (Xezekyan) gelen enerji hatlarını tek tek takip ederek hasarı tespit etmeye çalışıyoruz. İlçe ve köylere ne zaman enerji verileceği konusunda kesin bir şey söyleyemeyiz" dedi. Enerjinin olmaması nedeniyle ilçeye su verilemezken, iletişim hatları ve internetler de çalışmıyor. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD\'lilerin elinde bomba patladı: 3 ölü

SONRAKİ HABER

Kültür Bakanlığı\'ndan Fazıl Say\'a ambargo!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa