18 Ekim 2014 18:09

Eskişehir’de kadın cinayeti protestosu

Eskişehir'li kadınlar bugün eşi tarafından katledilen Nuriye Kara için eylem yaptı. Eylemde kadınlar “Devlet Erkek İş Birliği Sürüyor Halil Kara Nuriye’yi Öldürdü”dedi.

Eskişehir’de kadın cinayeti protestosu
Paylaş

Eskişehir'li kadınlar bugün  eşi tarafından katledilen Nuriye Kara için eylem yaptı. Eylemde kadınlar “Devlet Erkek İş Birliği Sürüyor Halil Kara Nuriye’yi Öldürdü” dedi.

Eskişehir’de bugün bir kadın daha kocası tarafından katledildi. 2 Eylül Caddesi üzerinde bulunan Kızılay İş Merkezi’n de temizlik işçisi olarak çalışan Nuriye Kara pompalı tüfekle sokak ortasında  öldürüldü. Kara’nın çalıştığı iş merkezini basan Halil Kara, Nuriye Kara’nın sığındığı güvenlik odasının kapısını kırarak Kara’yı göğsünden vurdu. Nuriye Kara, Eskişehir’in en işlek yerlerinden biri olan Çarşı Tramvay Durağı’nın hemen önünde insanların gözü önünde hayatını kaybetti.

Kara son 7 ayda Eskişehir’de kocası tarafından öldürülen dördüncü kadın oldu. Kadın cinayetlerine artık tahammüllerinin kalmadığını söyleyen Eskişehirli Kadınlar HDP- HDK Kadın Meclisi’nin çağrısı ile Kızılay İş Merkezi önünde bir araya geldi. Kadınlar eylem sırasında tramvayların hareket etmesini engelledi. Artık kadın cinayetlerine tahammülleri kalmadığını belirten kadınlar, “gerekirse bu gün tramvaylar çalışmasın. Bu gün burada bir kadın kocası tarafından öldürüldü” dedi.

NURİYE’NİN DAVASINI SAHİPLENECEĞİZ

“Devlet Erkek İş Birliği Sürüyor Halil Kara Nuriye’yi Öldürdü” yazılı pankart açarak tramvay yolunda basın açıklaması yapan kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı bütün kadınları dayanışmaya çağırdı. Kadınlar adına basın metnini okuyan Asiye Özlahlan, Halil Kara’nın Nuriye Kara’yı sığındığı iş yerinin güvenlik odasında pompalı tüfekle vurarak öldürdüğünü belirtti. Halil Kara’nın Nuriye’yi kendisini aldattığı şüphesiyle öldürdüğüne dikkat çeken Özlahlan, “Elinde pompalı tüfeğiyle iş yerini bastığını Nuriye’yi taammüden planlayarak, hazırlık yaparak, kesin bir niyetle öldürdü. Devlet ise bir kadının daha katledilmesini izledi. Katil Halil Kara’yı ise dava sürecinde mağdur olarak göreceğiz, aldatılmış cinnet geçirmiş zavallı koca” dedi.  Erkek yargı eliyle yine bir kadın katilinin aklanmasına seyirci kalmayacaklarını açıklayan Özlahlan, Nuriye Kara’nın davasını sahipleneceklerini bildirdi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çilesini beraber çektik kavgasını da beraber vereceğiz

SONRAKİ HABER

Görgü tanığı: Asker Demir’i hedef alarak vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...