17 Ekim 2014 17:15

Teknolojinin kadınları İstanbul'da buluşuyor

Kadınlar, teknoloji, yazılım, bilim, bilişimden sanılanın aksine uzak olmadığını Ada Lovelace Günü ve Grace Hopper Kutlamaları ile vurgulayacağı herkese açık bir etkinlikle İstanbul HackerSpace'de buluşuyor.

Teknolojinin kadınları İstanbul\'da buluşuyor
Paylaş

Kadınlar, teknoloji, yazılım, bilim, bilişimden sanılanın aksine uzak olmadığını Ada Lovelace Günü ve Grace Hopper Kutlamaları ile vurgulayacağı  herkese açık bir etkinlikle İstanbul HackerSpace'de buluşuyor.

İstanbulhs.org sitesinde yapılan duyuruda Ada Lovelace Günü ve Grace Hopper Kutlamaları vesilesiyle Kadın Yazılımcılar grubu ve istanbul Hackerspace olarak 18 Ekim Cumartesi 14:00-18:00' 'de istanbulHS’de buluşuyor denilerek etkinliğe katılmak için EventBrite’dan kayıt olmanız gerekmektiği belirtildi.

Duyuruda yapılacak olan etkinlikte llk bilgisayar programcısı olan Ada Lovelace’ı, ilk derleyici ve COBOL’un önemli geliştiricilerinden Grace Hopper’ı ve bilgisayar bilimleri, bilişim konusunda ilham verici çalışmalar yürüten kadınların tanıtılacağı bildirildi. Dünyada yazılım, bilişim ve teknoloji alanında kadınları teşvik etme amacıyla etkinliğin düzenlendiği belirtilen duyuruda, programlar ve bu konuda kadınlara fon ayıran vakıflar hakkında bilgi verileceği ifade edildi. Duyuruda Kadın Yazılımcı grubunu, nasıl ortaya çıktığımızı, neler yaptığımızı ve yapmayı planladıklarımızı aktaracağız denildi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Nilüfer Aksoy\'un katiline \'iyi hal\' indirimi

SONRAKİ HABER

Sağlık kabininde vurulduğu iğneden sonra öldü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...