16 Ekim 2014 17:52

Saflar yeniden netleşiyor

Ülkenin emperyal hayaller eşliğinde savaşa sürüklenmek istediği, içeride ve dışarıda şiddetin arttığı şu dönemlerde Türk-Kürt her milliyetten ve her inançtan Türkiye gençliği de önemli bir sınavdan geçiyor

Saflar yeniden netleşiyor
Paylaş

Kobane’ye dönük IŞİD’in saldırıları, saldırılara karşı sokağa çıkan vatandaşlara polis ve sivil faşistlerin saldırıları, eylemlerde hayatlarını kaybedenler ülkenin sıcak gündemi olmaya devam ediyor.

Bir aydır IŞİD vahşeti Kobane’ye yönelmiş durumda, kendileri için stratejik önemde gördükleri Kobane’yi almak için günlerdir kent dört bir yandan bombalanıyor. Ölüm, direniş, gözyaşı, onur, görkem hepsi bir arada yaşanıyor Kobane’de.

Kobane’de YPG’nin ve YPJ’nin direnişi sürerken bu direnişe destek eylemlerine polis ve ülkücü, Hizbullahçı gibi kontra güçlerin saldırıları sonucu 40’ın üzerinde yurttaşımız hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı’nın ve AKP’nin dayanışma eylemleri için kullandığı dil, gerici odakların sokağa dökülmesine hizmet etti. Öyle ki eylemlere saldıranlar yüzlerini gizleme gereği duymadan silahlarla, palalarla, pompalı tüfeklerle, döner bıçaklarıyla insanlara saldırdılar ve şu ana kadar saldırganların yakalanılması, tespit edilmesi gibi emniyet güçlerinin bir girişimi olmadığını görüyoruz.

AKP’NİN SAVAŞ SÖYLEMİNİ AKLIYORLAR

AKP’nin yayın organı gibi çalışan yandaş medya ve kendisine ‘muhalif’ diyen her akımdan sermaye medyası da eylemlere saldıran kontra güçleri görmezden gfeldi. Yapılan eylemlerde; ‘Atatürk büstlerine saldırdılar’, ‘Okulları ve otobüsleri yaktılar’, ‘ATM’leri kundakladılar’ gibi provokatif ve çarpıtma haberlerle hem saldırganları hem de AKP’nin savaş söylemini aklamaya çalıştılar.

Ülkenin emperyal hayaller eşliğinde savaşa sürüklenmek istediği, içeride ve dışarıda şiddetin arttığı şu dönemlerde Türk-Kürt her milliyetten ve her inançtan Türkiye gençliği de önemli bir sınavdan geçiyor. Gençler ya bu Yeni Osmanlıcı emperyal politikaların bir parçası olacak ya da bu zulme ve barbarlığa karşı ayağa kalkacak, Ortadoğu’yu ve Türkiye’yi kana bulayan egemenlerden hesap soracak. Gün bu kapitalist barbarlığa, Ortaçağ karanlığına direnme günüdür. Binlerce, onbinlerce Mert olup karşılarına dikilme günüdür.
 

ÖNCEKİ HABER

Üniversiteliye ödüllü 8 olimpiyat sorusu

SONRAKİ HABER

Gaz bombalı saldırıda yaralanan Aynur Kudin hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...