13 Ekim 2014 06:00

Ana yürek

Mert’in annesine...Doğduğun günü daha dün gibi hatırlıyorum. Hastalandığında uykusuz geçen gecelerimi, terini bezleyişimi, başını nasıl bekleyişimi…Değil tırnağına, kılına bile zarar gelse, içimdeki vahşi kaplanın uyanışı dün gibi aklımda. Seni korumak adına, o mütevazılığım nasıl birden dönüşürdü; yaralı yavrusunu koruyan aslanın hikayesine.

Ana yürek
Paylaş

Sevgi SERTAŞAR*

Mert’in annesine...
Doğduğun günü daha dün gibi hatırlıyorum. Hastalandığında uykusuz geçen gecelerimi, terini bezleyişimi, başını nasıl bekleyişimi…Değil tırnağına, kılına bile zarar gelse, içimdeki vahşi kaplanın uyanışı  dün gibi aklımda. Seni korumak adına, o mütevazılığım nasıl birden dönüşürdü; yaralı yavrusunu koruyan aslanın hikayesine.
Seni tüm tehlikelere karşı kollamak adına siper etmişken kendimi sana,  hangi güç koparabilirdi ki seni benden. Büyüdün, geliştin, serpildin. Ve hatta soframıza ekmek getirdin o minnacık ellerinle. Ama yine de sen benim mini minnacık yüreğimin minik yavrusuydun sevmeye, koklanmaya değer. Böyle değil midir tüm anaların gözünde yavruları? Her zaman kollanmaya, korunmaya muhtaçlığın senden değil, analık duygumdandır bebeğim. Nasıl bir acıdır ki çocuğunun senden alınması. Nasıl bir ölümdür ki karabasan gibi yüreğime çöken, düşüncesi bile insanı çıldırtmaya yeten. Düşüncesini bile kaldıramayan mini minnacık yürek gerçeğini nasıl kaldırabilecek. Oysa ki;
O öyle mini minnacık ve kocaman bir yürektir ki, hiç tanımadığı insanlar için bile ölebilecek.
O öyle mini minnacık ve kocaman bir yürektir ki, çocuğunu arkasında tutup, panzere karşı siper olabilecek.
O öyle mini minnacık ve kocaman bir yürektir ki panzer ezip geçse de hiç acımayacak bir yürek.
Ancak o öyle bir acıdır ki düşüncesi bile insanı çıldırtmaya yetebilecek. Sana sesleniyorum MERT;
Bu kaçıncı acıdır ki  ‘gözü  açık kurşunun’ sebep olduğu yüreklerimize düşen. Bu öyle bir acıdır ki; tanımadığın insanlar için ölebilen, o mert yüreğinin analara yaşattığı acı...Ve bil ki Mert, senin gibi çocukları yetiştiren analar var olduğu sürece kanın hiçbir zaman yerde kalmayacak.Ve ant olsun ki o mini minnacık AMA kocaman yüreklerin acısı zamanla küllenmeyip, gücüne güç katarak ve coğrafyamızı kaplayan koskocaman ANA YÜREK olacak.

*Adana

ÖNCEKİ HABER

‘Kamu’ ne değildir

SONRAKİ HABER

Soma AŞ üretime devam edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...