10 Ekim 2014 19:58

Tiyatroadam Brecht ile sahnede

EPİK tiyatronun en önemli örneklerinden biri olan ve Brecht’in savaş döneminde yazdığı “Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı”, yarın akşam 20.30’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde Tiyatroadam ekibi tarafından sahneleniyor.

Tiyatroadam Brecht ile sahnede
Paylaş

EPİK tiyatronun en önemli örneklerinden biri olan ve Bertolt Brecht’in savaş döneminde yazdığı “Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı”, yarın akşam 20.30’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde Tiyatroadam ekibi tarafından sahneleniyor.

Brecht’in savaş döneminde yazdığı anti-faşist oyunda, Hitler’in iktidara yürüyüş öyküsü ile ünlü Chicagolu gangster Al Capone’un öyküsü örtüştürülüyor.

Oyun, iktidar ve sermaye günübirlik çıkarlar adına, yasaları çiğneyerek işbirliği yaptığında; ülke siyasetinin, toplumsal düzenin onarılmaz ve geri dönülemez bir baskı rejimine dönüşebileceği gerçeği anlatıyor.

Tiyatroadam’ın sekiz oyuncusunun yaklaşık otuz altı farklı kişiyi dönüşümlü bir şekilde oynandığı, müziklerin yine oyuncular tarafından, akapella olarak yapıldığı oyunun yönetmenliğini Ümit Aydoğdu yapıyor. Oyunda Aşkın Şenol, Ayça Koyunoğlu, Berk Yaygın, Çetin Kaya, Deniz Özmen, Fatih Koyunoğlu, Gökhan Azlağ ve Neslihan Arslam rol alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

17. İstanbul Kukla Festivali 15 ülkeyi ağırlıyor

SONRAKİ HABER

Fado’nun divası Mariza geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...