06 Ekim 2014 06:00

Ey vekil sen gel bir gece parkta kal da gör

Merhaba emekçi kardeşlerimiz. Biz Vanlı depremzede İŞKUR işçileriyiz. 115 gündür kendi düşüncemizde direnişçiyiz ama iktidara göre oyun oynuyoruz. O kadar zalim bir iktidar ki bir de televizyonlarada “Yarın bayram, ülkemiz huzur içinde bayrama giriyor” diyor, ama bayram gelmiş bizim neyimize.

Ey vekil sen gel bir gece parkta kal da gör
Paylaş

Merhaba emekçi kardeşlerimiz. Biz Vanlı depremzede İŞKUR işçileriyiz. 115 gündür kendi düşüncemizde direnişçiyiz ama iktidara göre oyun oynuyoruz. O kadar zalim bir iktidar ki bir de televizyonlarada “Yarın bayram, ülkemiz huzur içinde bayrama giriyor” diyor, ama bayram gelmiş bizim neyimize. Ailelerimizi Van’da bırakıp 20 günü geçkindir Ankara’da bekliyoruz.  En son bir kısım arkadaşımız Meclise gitti. Çok tuhaflarına gitmiş bazı şeyler, Bir milletvekili “Git bayramını çoluk çocuğunla geçir” diyor fakat hiç farkına varmamış. 115 gündür anlatmamıza rağmen; işten atılmışız, borçlarımız var. Okuyan çocuklarımız var. Yol parası olmadığından üniversiteye gidemiyorlar, diğerleri biraz daha şanslı okul yakın. İktidardakilerin çocukları devletin bütün imkanlarını kullanarak hatta yurt dışında okuyor. Kendileri bayram tatilini yurt dışında geçiriyor bize de “Van’a gidin bayramda çoluk çocuğunuzu görün” diyor. Ey vekil sen gel bir gece parkta kal, çocuğun minibüs parası için okulu bıraksın, o zaman beraber gidip bayramı kutlayalım.

Biz Van’a giderken çocuğumuza, ailemize bir şey almazsak nasıl bakarız onların yüzüne. Size soruyoruz vekillerim hangi sözle, hangi vicdanla bize git diyorsunuz? Daha ayaklarımızın yaraları iyileşmemişken IMF’ye borç veren ülkenin başkentinde bankın üstünde bir battaniyeye sarılıp yatan emekçiden her ay aldığın vergiyle sen beş yıldızlı tatil köylerinde bayramlaşırken bizim çocuğumuzun boynu bükük evde, biz ise Abdi İpekçi’de battaniyeye sarılıp kalmışız. Peki biz şu an hangi psikolojide yaşıyoruz?

Siz sabah camiye gidip haşa ve haşa Allah’a kandırmaya çalışırsınız. Çünkü varlık içindesiniz. Ama bizim canımız cehenneme gitmiş gitmemiş, yaşamış veya ölmüşüz ne fark eder. Zaten yakında bu gerçekleşecek ama bunu 15 Haziran’a ayarlayacağız. Çünkü o zaman seçim var, mutlaka taziye için gelirsiniz. Bizi ve ailelerimizi kandırmaya çalışacaksınız. Çocuklarımız o zaman size babalarımızın katilisiniz diyecek, İşte o zaman belki bir işçi veya emekçinin ne istediğini anlayıp belki başka işçilere sahip çıkarsınız ey TBMM.
Biz çocuklarımıza bir bayramlık alamıyoruz. Yarın bize niye alamadın diye sorduklarında ne cevap vereceğimizi bilmiyoruz. İşte bu yüzden yaşamak istemiyoruz. Bayram gelmiş bizim neyimize. Biz ailemizden ayrı olduktan sonra ha bu dünyada olmuşuz ha öbür dünyada ne fark eder ki…

ÖNCEKİ HABER

Göçün cinsiyeti var

SONRAKİ HABER

‘Bu bayram kara bayram’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...