04 Ekim 2014 06:00

Bekle bekle nereye kadar!

Biz İskenderun Belediyesi Envitec taşeron firması bünyesinde çalışan temizlik işçileriyiz.

Bekle bekle nereye kadar!
Paylaş

İskenderun Belediyesi Envitec Temizlik İşçisi*

Biz  İskenderun Belediyesi Envitec taşeron firması bünyesinde çalışan temizlik işçileriyiz.
Bizim sesimizi Evrensel dışında kimse duymuyor. Yine sizin aracılığınızla sesimizi duyurmak istiyoruz. Bir yıl önce Hizmet-İş Sendikasına üye olduk. Bir yıl boyunca bekledik. TİS süreci, yasal prosedür. Sonra hiçbir şey değişmeyince iş bıraktık, grev yaptık. Sendika yanımızda durmadı. Bizi suçladı. Bizi iş bırakmaya sevk ettikleri için 4 çavuş arkadaşımız işten atıldı. Seçim döneminde yanımızda olan siyasi partiler söz konusu işimiz olunca bizi görmedi duymadı.
Sendika bize hep bekleyin dedi. Biz de evdekilere, çoluğumuza çocuğumuza bekleyin dedik. Bekle bekle nereye kadar. Açlık yoksulluk bekliyor mu?
Aldığımız ücret asgari ücreti ya buluyor ya bulmuyor. En son sendika bize grev oylaması olacağını söyledi. Greve hayır deyin dedi. Biz de öyle yaptık. Sözleşme yüksek hakem kuruluna gitti. Onaylandı. Bize bir zam verdiler. Ancak ne aldığımızı bilmiyoruz. İkramiye de almışız. Ama daha ikramiyenin yüzünü görmedik.
Toplusözleşme imzalandığı için son asgari ücret zammından da faydalanamadık.
Ücretlerimiz son dönem gecikmeli veriliyor. Taşeron firma sahibi suçu belediyeye atıyor. Belediye kendilerinin sorumluluğu olmadığını savunuyor. Ancak olan biz işçilere oluyor. Sendika bizi oyalamak dışında bir şey yapmıyor.
Biz tam üç kez iş bıraktık. Sesimiz duyan, bizi gören bir tek Evrensel oldu. Bizim istediğimiz geçinebildiğimiz insanca bir ücret. Güvenceli bir iş. Niye bizleri belediye kadrosuna almıyorlar.
Bayram öncesi bari ikramiyelerimiz verilse, çoluğumuzla çocuğumuzla ağız tadı bir bayram yaparız.
Son maaşlarımız gecikmeli verildi. İş bırakacaktık, sonra belediye başkanı sendikadan birkaç gün zaman istedi ardından maaşlarımız yattı. İş bıraktığımızda eylem yaptığımızda belediye başkanı bizi muhatap alıyor. Başka zamanlarda ise benim işçim değilsiniz diyor. Bize sahip çıkılsın, sesimizi hükümet duysun, sorunlarımız çözülsün.

ÖNCEKİ HABER

Dora Otel\'de işten atmalar sürüyor

SONRAKİ HABER

Sonunda gülen işçi olacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa