02 Ekim 2014 17:30

Memurlar maaşlarına ‘kur güncellemesi’ istedi

Hükümetin elektrik ve doğal gaza ‘kur güncellemesi’ gerekçesiyle yaptığı zammın ardından memurlar da maaşlarına kur güncellemesi yapılmasını istedi

Memurlar maaşlarına  ‘kur güncellemesi’ istedi
Paylaş

Hükümetin elektrik ve doğal gaza ‘kur güncellemesi’ gerekçesiyle yaptığı zammın ardından memurlar da maaşlarına kur güncellemesi yapılmasını istedi.

Her yıl ocak ve temmuz aylarında iki kez maaş zammı alan memurlar, bu yıl yetkili konfederasyonların hükümetle vardığı mutabakat gereği ilk defa ikinci zammı almamıştı. Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, “Memurlar bu yıl ikinci zammı alamadığı gibi 6 aylık enflasyon farkından da mahrum kaldı. Elektrik ve doğal gazda kur güncellemesi oranında memur maaşlarını güncelleyin” dedi.

ZAMMA MUMLU TEPKİ

Zamlara tüketici dernekleri tepki gösterdi. Tepkisini mum yakarak dile getiren Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, zamları yargıya taşıyabileceklerini söyledi.

Dernek binasındaki açıklamasında, ihtiyacın olduğu kış mevsiminde zamların uygulamaya konulmasının zulümden olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: “Bayram hazırlıklarının yapıldığı bir zamana rastlaması ayrıca manidardır. Son üç yılda elektriğe yüzde 30’a yakın, doğal gaza ise yaklaşık yüzde 49 zam yapılmıştır. Dolar kurundaki artış ise yüzde 26 dolayındadır. Yeni elektrik ve doğal gaz zammı ise yüzde 9 olarak açıklanmıştır. Sistem sürekli zamla sürdürülmekte ve faturası tüketiciye kesilmektedir. Buna karşılık tüketicinin maaş ve ücretleri ise sürekli erimektedir.” (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

Bize somut şeylerle gelin

SONRAKİ HABER

Yanlışın faturası halka kesiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...