02 Ekim 2014 15:21

Yunus Eser davasında öğretmenlere suç duyurusu

Kocaeli Karamürsel’deki işitme engelliler okulunda elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren Yunus Eser davasında mahkeme olay tarihinde nöbetçi olan öğretmenler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Yunus Eser davasında öğretmenlere suç duyurusu
Paylaş

Kocaeli Karamürsel’deki işitme engelliler okulunda elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren  Yunus Eser davasında mahkeme olay tarihinde nöbetçi olan  öğretmenler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Yunus Eser, 2 Ekim 2012 tarihinde Karamürsel Gazanfer Bilge İşitme Engelliler İlköğretim Okulunun bahçesinde top oynarken okulun bitişiğindeki Kredi Yurtlar Kurumunun bahçesine düşen topunu almak istemiş ancak diğer tarafa geçmek isterken elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmişti. Eser ailesi ve Gündem Çocuk Derneği olayın ardından sorumlular hakkında dava açmış ve sağır ve dilsiz olan Eser’in yanında öğretmen bulunmadığı, gerekli uyarı levhalarının konulmadığı ve elektrik kablolarının önlem alınmadan açıkta bırakıldığına dikkat çekilmişti. Ölümünün 2. yıl dönümünde Karamürsel Adliyesi’nde görülen son duruşmada, bilirkişi raporu incelendi ve talepler kabul edildi. Mahkeme, öldüğü sırada Eser’in yanında bulunmayan nöbetçi öğretmenler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Dava 22 Ocak 2015 tarihine ertelendi.Mahkemenin kararını gazetemize değerlendiren Eser ailesinin avukatı Şahin Antakyalıoğlu, nöbetçi öğretmenler hakkında yapılacak suç duyurusu kararının benzer davalar için de emsal teşkil edeceği için önemli olduğunu vurguladı.

Öte yandan Yunus Eser davasının en dikkat çeken yanlarından biri de o dönem yetkililerin yaptığı açıklamalar olmuştu. MEB olayın sorumluluğunu üstlenmemiş, okul müdürünün elektrik kaçağını fark etmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu ileri sürmüştü. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise “Yaşasa bile ailesine katkısı olmazdı” diyerek akıllara zarar bir açıklama yapmıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Aile hiçbir zaman özel bir sorun değildir’

SONRAKİ HABER

AOÇ sermayenin iştahını kabartıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...