02 Ekim 2014 12:52

Berkin Elvan eylemine katılan akademisyene terfi cezası!

Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Nuriye Gülmen’in, Berkin Elvan yürüyüşüne katıldığı gerekçesiyle terfi hakkı elinden alındı.

Berkin Elvan eylemine katılan akademisyene terfi cezası!
Paylaş

Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Nuriye Gülmen’in, Berkin Elvan yürüyüşüne katıldığı gerekçesiyle terfi hakkı elinden alındı.

Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'nde araştırma görevlisi olan Nuriye Gülmen, bir süre önce kentte düzenlenen Berkin Elvan'ı anma eylemine katıldığı gerekçesiyle hakkında Rektörlük tarafından soruşturma başlatıldı. İddiaya göre, Gülmen’e ifade alımı sırasında, “Eyleme katılmanda siyasi ve ideolojik bir amacın var mıydı?​” diye soruldu. Fakat Gülmen’in bu soru üzerine “Böyle bir sorunun sorulmasını doğru bulmuyorum.” cevabını verdiği öğrenildi.

Soruşturması tamamlanan Gülmen’e Gezi Parkı ve Berkin Elvan eylemine katıldığı gerekçesiyle “Kamu hizmetini aksatacak davranışta bulunmak” suçundan iki yıl kademe durdurma cezası verildi.

GÜLMEN’İN İÇİN 500 İMZA TOPLANDI

Öte yandan Gülmen’e verilen cezaya Kamu Emekçileri tepki gösterdi. Kamu Emekçileri Cephesi tarafından, Gülmen’e verilen cezanın iptal edilmesi için imza kampanyası başlatıldı. Toplanan 500`e yakın imza Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Adnan Konuk`a teslim edildi. Rektör Yardımcısı Konuk`la bir araya gelen heyet, görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtti. Heyet adına yapılan açıklamada, Nuriye Gülmen`e verilen cezanın, tüm akademisyenlere verilen bir mesaj olduğu kaydedildi. (Eskişehir/CİHAN)


POLİSLERİN KİMLİĞİ NEDEN GİZLENİYOR?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Berkin Elvan davası savcısının, olay yerinde olan polislerin kimlik bilgilerini istediğini belirterek, “Emniyet Müdürlüğü söz konusu polislerin kimliklerini hangi gerekçeyle gizli tutmaktadır?​” diye sordu. Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi: “Savcılığın soruşturmanın gereği olarak yaptığı bu talep hangi gerekçeyle karşılanmamıştır? Anayasaya göre, bir kamu kurumu olan Emniyet Müdürlüğü’nün, bağımsız yargının bir üyesi olan savcının talebini karşılamama yetkisi var mıdır?
*Emniyet Müdürlüğü’nün polislerin kimliğini gizli tutma sebebi suçluların korunması, sorumluların gizlenmesi midir?
*Emniyet Müdürlüğü’nün kimlikleri gizli tutarak soruşturmanın işleyişini sekte uğratması, adaletin tecellisinin engellemesi suç teşkil etmekte midir?
*Savcılığın talebine rağmen kimlik bilgilerini göndermeyen kamu görevlileri hakkında idari veya hukuki bir işlem başlatılmış mıdır?
*Kimlik bilgilerinin savcılık makamına gönderilmesi için Bakanlık olarak Emniyet’e talimat vermeyi düşünüyor musunuz?​” (ANKA)

 

ÖNCEKİ HABER

Kobanê ile dayanışma sürüyor

SONRAKİ HABER

Meslek örgütlerinden Gökçek\'e: Laf yetiştirme gerekli önlemleri al

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa