01 Ekim 2014 20:47

Emekçiler savaş tezkeresine karşı sokaktaydı

DİSK, KESK, TTB, TMMOB düzenledikleri yürüyüşle "savaş tezkeresine hayır" dedi. İHD İstanbul Şubesi ise yaptığı basın açıklamasında tezkere kararının bir işgal kararı olduğunu vurguladı.

Emekçiler savaş tezkeresine karşı sokaktaydı
Paylaş

DİSK, KESK, TTB, TMMOB düzenledikleri yürüyüşle "savaş tezkeresine hayır" dedi. İHD İstanbul Şubesi ise yaptığı basın açıklamasında tezkere kararının bir işgal kararı olduğunu vurguladı.

Aralarında DİSK, KESK, TTB, TMMOB' unda bulunduğu emek meslek örgütleri "tampon bölge" ve Meclis'e sevk edilen savaş tezkeresine karşı durmak amacıyla Taksim İstiklal Tünel Meydanı'ndan Galatasaray Lisesi önüne yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe aralarında HDP, EMEP, SDP, ESP'nin de bulunduğu siyasi partiler de destek verdi. "Emperyalist saldırılar durdurulsun" pankartının açıldığı ve "Kobane halkı kazanacak" ve "Çıkarsa tezkere Bilal gitsin askere" sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından basın açıklamasını DİSK temsilcisi Başkanı Önder Ata yaptı.

'TEZKEREYE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Ata, Kobane' nin 15 Eylül tarihinden bu yana IŞİD çeteleri tarafından kuşatma altında ağır silahlarla barbarca saldırılara maruz kaldığına dikkat çekti. Ata, tezkerenin bölge halklarının özgür bir yaşam için ayağa kalktığı ve ortak bir mücadele arayışının arttığı bir dönemde bu özgürlük mücadelesine karşı geliştirildiğini belirtti. Ata, Meclis'ten sevk edilen tezkereye izin vermeyeceklerini geçmesi durumunda ise uygulanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Ata, "Barbarca sürdürülen emperyalist yağma ve egemenlik savaşına durmaya, buna karşı direnen halklarla dayanışmaya çağırıyoruz" diye konuştu.


'TEZKERE BİR İŞGALDİR'


Öte yandan İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi de 2 Ekim' de Meclis'te yapılacak tezkere görüşmelerini protesto etmek amacıyla Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. "Savaş ve İşgal Tezkeresine Hayır" pankartının açıldığı açıklamada "Savaşa hayır, tezkereye hayır" sloganları atıldı. Basın açıklamasını yapan Kıvanç Sert, "Tezkere kararı bir işgal kararıdır" dedi.Sert, tezkerenin Türkiye' de devam eden "çözüm sürecine" de zarar vereceğinin altını çizerek "Tezkere bu halkı kanlı maceraya sürüklemektir" diye konuştu.

KOCAELİ’DEN TEZKEREYE HAYIR!

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri, İnsan Hakları Parkı’nda bir araya Mecliste görüşülecek olan savaş tezkeresine ‘hayır’ dedi.

“AKP savaş, halklar barış istiyor” ve “Kobane halkı yalnız değildir” sloganları atan kitle adına basın açıklamasını okuyan ÖDP İl Başkanı Osman Bahçeci, Bakanlar Kurulu tarafından Meclise sevk edilen tezkerenin, Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren emperyalist barbarlığı onaylamak olduğunu ifade etti.

“KANLI OYUNLARA DİRENELİM”

Tezkerenin, Rojava’da gelişen Kürt halkının iradesine doğrudan müdahale olacağını dile getiren Bahçeci, “Emperyalist saldırganlığı, çeteciliği ve AKP’nin bölgesel savaş planını durdurmak için tezkereye hayır diyoruz. AKP; IŞİD’e karşı müdahale adı altında Suriye’deki iç savaşı körüklemeyive Kürtlerin Rojova’daki etkinliğini kırmaya dönük bir savaş planı içerisinde.O yüzden; emperyalistlerin, çetecilerin ve AKP’nin saldırıları karşısında Kobane’de direnen Kürtlerle, IŞİD katliamlarına uğrayan Türkmenler, Ezidiler ve tüm Ortadoğu halklarıyla dayanışmayı büyüterek bu kanlı oyunlara direnelim”diye konuştu (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

NATO: IŞİD saldırırsa ortak savunma maddesi devreye girer

SONRAKİ HABER

Bankaya dosya masrafı için \"kasa haczi\" koydurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...