01 Ekim 2014 19:55

‘Gavat’a takipsizlik, protestoya ceza

Kendisini protesto eden bir vatandaşa “Gavat” diyen Eski Adana Valisi Hüseyin Avni Coş hakkında takipsizlik verilirken, aynı gün Coş’u protesto ettiği öne sürülen 2 kişiden M.Onur K. 6 bin 80 lira para ile 7 ay 15 hapis, Sezer Z. ise 6 bin 80 lira para cezasına çarptırıldı.

 ‘Gavat’a  takipsizlik, protestoya ceza
Paylaş

Kendisini protesto eden bir vatandaşa “Gavat” diyen Eski Adana Valisi Hüseyin Avni Coş hakkında  takipsizlik verilirken, aynı gün Coş’u protesto ettiği öne sürülen 2 kişiden M.Onur K. 6 bin 80 lira para ile 7 ay 15 hapis, Sezer Z. ise 6 bin 80 lira para cezasına çarptırıldı.

Adana’da geçtiğimiz yıl 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinliğinde bazı vatandaşlar  o dönem Adana Valisi olan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a yuhalayarak “AKP’li vali istemiyoruz” diye bağırmıştı. Bu sırada kalabalıktan “Allah belanı versin” sesi duyuldu. Vali Coş da, “Allah belanı versin diyen o gavatı al” diye  talimat verince, polisler arbede yaşandı.
Daha sonra Coş aleyhine slogan attıkları öne sürülen 2 kişi hakkında dava açıldı.  
M. Onur K. hakkında 'hakaret ve tehdit' suçlamasıyla 4, Sezer Z. hakkında da 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle 26'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

SUÇLAMALARI REDDETTİLER


Bugün görülen karar duruşmasında tutuksuz sanık M.Onur K., son sözünde, "Kullandığım sözleri söylediğim sırada Vali ortada yoktur. Valiyi kastetmediğimi söylemiştim. 'Faşist köpekler' ifadesi bilirkişi raporunda benim tarafımdan söylenmediği, orada bulunan kalabalıktan başkaları tarafından söylendiği belirtilmiştir. Olay yerinde görevlilerin itmesi, kaba davranışları sebebiyle öfkelendim. Bize yönelik eylemler sebebiyle yaptıklarının suç olduğunu anlatmak için tehdit kastı olmaksızın kelimeler kullandım. Üzerime atılı suçun unsurları oluşmamıştır. Beraatime karar verilmesini istiyorum" dedi. Tutuksuz sanık Sezer Z. ise "Vali meydanı terk ettikten sonra bana atfedilen sözleri kullandım suçsuzum" diye konuştu.

Mahkeme hakimi, Sezer Z.'ye 'hakaret' suçundan 6 bin 80 lira adli para cezası, M.Onur K.'ya 'hakaret' suçundan 6 bin 80 lira adli para ve 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Ayrıca her 2 sanık için 'hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına' karar verildi.

GAVAT SÖZÜNE TAKİPSİZLİK VERİLMİŞTİ

Vali Coş hakkında 'gavat' dediği iddiasıyla yapılan suç duyurusuyla ilgili soruşturma başlatan Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Coş'un şikayetçiye hakaret etmediğini ve bu dilekçeye göre işlem yapılamayacağını vurgulayarak takipsizlik kararı vermişti. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ortakçının oğlu

SONRAKİ HABER

Ağır ceza işkenceyi kabul etmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...