01 Ekim 2014 18:28

Bayraklı’da baz istasyonu eylemi

İzmir'in Bayraklı ilçesi Nafiz Gürman Mahallesi’nde bir evin çatısına güneş enerjisi deposu görünümü verilerek kamufle edilen baz istasyonu mahalle halkını ayağa kaldırdı.

Bayraklı’da baz istasyonu eylemi
Paylaş

Bayraklı ilçesi Nafiz Gürman Mahallesi’nde bir evin çatısına güneş enerjisi deposu görünümü verilerek kamufle edilen baz istasyonu mahalle halkını ayağa kaldırdı.  

7134 sokak üzerinde bir evin çatısına kurulan baz istasyonunun sağlıklarını tehdit ettiğini belirten mahalle sakinleri istasyonun kaldırılmasını istedi.

Seslerini duyurmak için akşam saatlerinde toplanarak eylem yapan mahalleliler, “Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz”, “Çocuklarımız kanser olmasın” şeklinde sloganı atarak istasyonun kurulduğu apartmana yürüdü.

Mahalle sakinlerinden Abidin Yücesan yaptığı açıklamada, baz istasyonundan herkesin etkileneceğini belirterek, “Komşumuzu daha önce defalarca uyardık. Baz istasyonun kaldırılması için gerek birimlere dilekçeler yazdık ama bir sonuç alamadık. Yetkililerin sesimizi duyarak sağlığımıza etki eden ve kansere yol açan baz istasyonunun en kısa zamanda kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Mahalle halkı baz istasyonunun kurulmasına engel olmak amacıyla 1450 imza toplayarak Valiliğe ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderdi. Baz istasyonuna 300 metre mesafede sağlık ocağı ve bir ilkokul bulunuyor. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Asgari ücretlinin 8 aylık zammı geri alındı

SONRAKİ HABER

Sağlık emekçileri: “IŞİD’e destek tezkeresine hayır” dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa