01 Ekim 2014 14:45

İnternet sitelerine yapılan baskın Meclis gündeminde

Karşı Gazete ve GriHat İnternet sitelerine yapılan polis baskını meclis gündemine taşındı. Sezgin Tanrıkulu baskının gerekçesini sordu.

İnternet sitelerine yapılan baskın Meclis gündeminde
Paylaş

Karşı Gazete ve GriHat İnternet sitelerine yapılan polis baskını meclis gündemine taşındı. Sezgin Tanrıkulu baskının gerekçesini sordu.

Yolsuzluk operasyonu ile ilgili yaptıkları haberlerden dolayı dün sabah saatlerinde Karşı Gazete ve GriHat İnternet sitelerine polis baskını yapılmış, haberlerin İnternet sitelerinden kaldırılması istenmişti. Baskın yapan polisler gazetecilerin telefonlarını toplayıp,  bilgisayarlarına el koymuştu.

Bütün bu yaşananlara tepkiler gelmeye devam ediyor. Gazetecilere Özgürlük Platformu baskının hukuksuzluk olduğunu belirterek savcıları göreve çağırdı.

HUKUKİ GEREKÇESİ NEDİR?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, “30 Eylül 2014 sabahı Karşı Gazete ve Grihat haber yayın sitelerinin adreslerine yapılan polis baskınlarının hukuki gerekçesi nedir?​” diye sordu.

Tanrıkulu soru önergesinde şu soruları yöneltti:  Polis güçlerine, Karşı Gazete ve Grihat basın kuruluşlarına baskın yapma talimatını kim ya da kimler hangi gerekçe ile vermiştir? Bu polis baskının “basını susturmaya” yönelik olduğu iddiaları doğru mudur? Polis güçlerine, yetkili Mahkemeler tarafından Karşı Gazete ve Grihat haber yayın siteleri adreslerinde arama yapma izni verilmiş midir? Arama kararında, aramanın gerekçesinin yer almadığı iddiası doğru mudur?​” diye sordu.

‘SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ’

Gazetecilere Özgürlük Platformu ise yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:  Yetkileri olmamasına rağmen karsigazete.com çalışanlarına mahkeme kararı alınacağı ve TİB’in siteyi tamamen kapatacağı tehdidinde bulunan polis ekibi, hiçbir mahkeme ve savcılık kararı bulunmadan karsigazete.comçalışanlarına baskı kurup “o haberi kaldırın” diyerek sansür istedi. Gazetecilere Özgürlük Platformu bileşenleri olarak hükümetin yargı ve savcılık kararına gerek görmeden “polis gücü” kullanarak medyayı susturma girişimini kınıyor, mahkeme kararı olmadan polis memurlarının site yöneticilerini tehdit etmesinin yasalara göre suç teşkil ettiğini hatırlatıyoruz. Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD canlı yayında sınırı geçti!

SONRAKİ HABER

Altın Portakal\'dan \'sansür\' açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...