01 Ekim 2014 14:07

Tezkereye karşı açlık grevi

Ankara Barış Anneleri, Meclisteki Irak ve Suriye tezkeresini protesto etmek için TBMM Dikmen Kapısı önünde oturma eylemi yaptı. Süresiz dönüşümlü açlık grevi başlatan anneler, “Ey Meclis! Katliam kararı çıkarma. Tampon bölgeye hayır! Kürdistan’a özgürlük, Rojava sınırı çetelere değil insanlığa açılsın” pankartı taşıdı.

Tezkereye karşı açlık grevi
Paylaş

Ankara Barış Anneleri, Meclisteki Irak ve Suriye tezkeresini protesto etmek için TBMM Dikmen Kapısı önünde oturma eylemi yaptı. Süresiz dönüşümlü açlık grevi başlatan anneler, “Ey Meclis! Katliam kararı çıkarma. Tampon bölgeye hayır! Kürdistan’a özgürlük, Rojava sınırı çetelere değil insanlığa açılsın” pankartı taşıdılar.

Meclis önünde Barış Anneleri adına konuşan Songül Çelik, IŞİD’in Ortadoğu’daki vahşetinin tüm hızla devam ettiğini söyledi. Musul Başkonsolosluğundaki rehine krizinin de IŞİD ve AKP’nin iş birliği yaptığının göstergesi olduğunu belirten Çelik “Kobanê’nin düşürülmesi ve Rojava Devriminin tasfiyesi IŞİD ve AKP’nin ortak stratejisidir. AKP’ye Barış Anneleri olarak sesleniyoruz! Şu ana kadar yürütülen politikalar IŞİD’e desteğinizin açık göstergesi değilse her kesimin içinde bulunduğu bir heyetle Rojava sınırına gidip buradaki devlet kurumlarının kapılarını halka açarak samimiyetinizi gösterin. Aksi halde AKP Hükümeti bu şaibenin altında kalmaya devam edecektir” dedi. Açıklamanın ardından Meclis önünden Sakarya Caddesi’ne yürüyen Barış Anneleri süresiz, dönüşümlü açlık grevlerini burada Ankara Dayanışması ile birlikte devam ettireceklerini belirtti.

ANKARA DAYANIŞMASI AÇLIK GREVİNDE

Ankara Dayanışması  da Sakarya Caddesi'nde açtığı çadırla açlık grevine başladı. Açlık grevine Van'dan gelen depremzede İŞKUR işçileri de destek verdi.  Greve ilişkin basın açıklaması yapan Ankara Dayanışması sözcüsü Ahmet Bal, Ortadoğu halklarının yaşadığı zulme sessiz kalmayarak 2 gün dönüşümlü şekilde açlık grevi yapılacağını belirtti. AKP Hükümeti'nin bu katliamda gönüllü olarak başrol oynadığını dile getiren Bal, AKP'nin halkına ve insanlara düşman, paraya ve kendisine güç bahşedene dost olduğunu söyledi.(Ankara/EVRENSEL)

 
 

ÖNCEKİ HABER

Eylül ayında 143 işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

IŞİD canlı yayında sınırı geçti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...